Artikelen
9 januari 2014
024 Business Point Kerkenbos 10-37 opent februari 2014
Eigenlijk had Jan van den Ham het idee al in 2007, een business point dat een fullservice concept kon leveren aan huurders. “De markt was er toen niet rijp voor, nu wel en we hebben er catering aan toegevoegd, dat wordt de verantwoordelijkheid van Ton van Hees. Op dit moment worden de ruimtes volledig gestript en ingericht, op 1 februari gaan we open op Kerkenbos 10-37. Niet alleen nieuw, maar ook in een voor huurders perfect concept.”
Jan van den Ham verdiende zijn sporen in facilitair management, Ton van Hees werkte als chef-kok onder andere voor Jachtslot de Mookerheide, voor La Vie en daarna voor zichzelf in Burgers en Buitenlui. De Waagh was mijn laatste werkgever. “Daar nam ik begin 2013 afscheid en toen kwam Jan langs.”
Laagdrempelig, flexibel
Jan en Ton hebben hun verhaal goed doordacht. “De markt vraagt om een flexibele formule, voor huurders, maar ook voor passanten. Je kunt dus gewoon binnenlopen, een flexplek gebruiken of een vergaderruimte huren voor bijvoorbeeld een dagdeel. We verhuren kantoren van verschillend formaat, in een flexibele en vooral laagdrempelige formule, dus zonder langdurige huurcontracten, in een omgeving die aan alle wensen van een huurder of een flexwerker voldoet, dus inclusief catering. Toen dat idee vorm kreeg gingen we op zoek naar een geschikte locatie. De Nijmegen Vastgoed Combinatie biedt de oplossing voor de huisvesting met Kerkenbos 10-35 en 10-37. De entree leidt naar de centrale receptie met alle denkbare receptiediensten. Op de begane grond maken we een kantoortuin met 80 flexwerkplekken. Op de eerste etage beschikken we over negen vergaderruimtes geschikt voor 2 tot 120 personen. Op de overige twee verdiepingen richten we kantoren in van 18 tot 350 m2 en verder twaalf flexwerkplekken. We hebben verder de mogelijkheid om met Kerkenbos 10-33, ongeveer 1.000 m2 nog te kunnen uitbreiden.”
024 Catering
Bij een complete formule hoort in de optiek van Ton en Jan ook catering. “Catering die zowel intern als extern werkt. Intern leveren we op verzoek ontbijt en lunch. We richten een keuken in van 150 m2, die niet alleen onze huurders en passanten kan bedienen, maar waarmee we ook naar buiten treden. Op Kerkenbos werken duizenden mensen, die kunnen hier hun ontbijt of lunch voor kantoor bestellen, een (netwerk) borrel bespreken, kortom, we hebben een zakelijke catering-oplossing voor iedereen. We starten een webwinkel en klanten kunnen natuurlijk ook bellen, voor 10.00 uur besteld, lunch op tijd in huis. En we zijn een samenwerking met Pluryn gestart, voor medewerkers in de bediening, de keuken en huishoudelijke dienst. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten en voldoen we ook aan onze MVO-doelstellingen.” Jan en Ton zijn druk met verbouwen en inrichten. “Het is een behoorlijke investering voor een voor Nijmegen uniek concept. De markt vraagt er om, we hopen op een doorslaand succes”