Artikelen
17 januari 2019
Addie Roelofsen: Bij JANS’ voelt iedereen zich thuis
De ambitie was groot. Een plek voor Jans’ en alleman creëren in het oude Mahler aan het Velperplein. Grandcafé Mahler werd voorheen geëxploiteerd door Stichting Musis Stadstheater Arnhem. Het werd voornamelijk bezocht door theaterpubliek. Het interieur had een nodige afstofbeurt nodig. Bovendien mocht het wel wat meer swingen. Horecaondernemers Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen hebben met dierentuinfamilie Van Hooff een horecazaak neergezet boordevol sfeer en met gastvrijheid die opvalt. Het is een fijne stek waar je wilt zijn voor een kop koffie, even te werken of een theaterdiner. Kortom, JANS’ is een plek voor iedereen.
Bruisende horeca
Addie Roelofsen is een horecaman. Velen kennen hem van restaurant Het Ambacht in Driel. Hij maakt daarna naam door Hotel De Wereld succesvol nieuw leven in te blazen. Vervolgens kookt hij op verrassend hoog niveau waardoor zijn Restaurant O Mundo een Michelinster krijgt. Hij bestiert een pannenkoekenhuis en zet een schoolkantine met gezonde voeding op. Sinds 2013 ontwikkelt en begeleidt hij horecaconcepten als horeca-adviseur. Immer met partner Chantal Gerritsen aan zijn zijde. In die hoedanigheid schakelt Alex van Hooff van Burgers Zoo’ hem in voor de horeca in de dierentuin. Alex heeft altijd de droom gehad om een echte Arnhemse horecazaak in de stad te openen. Als Stichting Musis Stadstheater Arnhem kandidaten zoekt om een concept te ontwikkelen voor het ingedutte Mahler gaat het bij dit duo bruisen: JANS’ is geboren.
Kwaliteit
Addie: “De kracht van JANS’ is kwalitatief hoogwaardig eten in een brede prijsstelling. Voor ieders smaak en portemonnee is er wat: van brood met kroketten tot Côte de Boeuf. Onze menukaart is gevarieerd en heeft voor elk moment van de dag wat te bieden.
Wat je ook eet of drinkt, de kwaliteit is van niveau. Onze koks werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en waar mogelijk van leveranciers uit de regio. Ik heb een grote passie voor groente, daarom vind je bij een hoofdgerecht altijd een bereiding van groente terug. Daarnaast ben ik wars van verspilling. Garnering maakt je bord aantrekkelijk, maar wordt vaak niet opgegeten. Daar doen we dus niet aan. Onze koks koken tot slot met plezier en dat proef je.”
Sfeervol
De horecazaak is bijzonder sfeervol ingericht met verschillende hoekjes. Je voelt je nooit verloren. Addie: “Je kunt tegenover elkaar, maar ook naast elkaar gaan zitten. Dat geeft een gemoe-delijke sfeer. JANS’ leent zich voor elke gelegenheid. Je kunt hier rustig werken, er zijn overal stopcontacten voor je computer. Je drinkt hier gezellig een kop koffie tijdens het winkelen. Maar schuift net zo makkelijk aan voor een uitgebreid drie gangendiner.
Natuurlijk komt ook het theaterpubliek hier. Daarvoor hebben we speciale theaterarrangementen. Op theater-avonden kan het wat drukker zijn. Je kunt dan ook genieten van een hapje, drankje of lekkere maaltijd aan de gezellige bar. Eveneens voor borrels is JANS’ ideaal. We kunnen voor grote recepties zelfs de naastgelegen zaal van Musis erbij betrekken. De mix van publiek maakt het gezellig. De één eet een gebakje, de ander zit aan een biertje.”
Gastvrij
Wie bij JANS’ is geweest, weet dat de gastvrijheid opvalt. De medewerkers zijn bijzonder vriendelijk en doen alles om het naar je zin te maken. Addie: “Iedereen die bij JANS’ komt, is onze gast. Of dat nu een chauffeur, theater-bezoeker of collega is. Een chauffeur krijgt van ons eerst koffie. Heeft hij haast dan een beker voor onderweg. Het uitgangspunt is: “Hoe zou je zelf behandeld willen worden?” Realiseer je, gasten betalen uiteindelijk de salaris-sen. Met een gastvrije houding maak je het verschil. Wanneer je je ergens prettig voelt, kom je terug. We zijn dan ook oprecht verheugd als we je herkennen. Dan kom je dus vaker.”
Meer weten? Kijk op www.jans-arnhem.nl
Arnhem Business