Artikelen
31 oktober 2018
‘Bistrobar Bankoh brengt exotische gastronomie naar Nijmegen’
“Voor velen die een reis door Azië maken, is Thailand vaak het startpunt. In onze nieuwe Bistrobar Bankoh maak je een verkenningstocht met smaken die je van Bali tot Beijing meenemen.” Fans van de Aziatische keuken halen hun hart op in de nieuwe fusion Bistrobar aan de Nijmeegse Handelskade.
In de schittering van de Waal opent horecaondernemersduo Thijs van Gastel en Frank Goossens hun nieuwe, tweede Bistrobar Bankoh. Vergelijkingen met hun succesvolle Bistrobar Berlin zijn dan ook niet ongegrond. “In Bankoh wordt de succesvolle blauwdruk uit Berlin toegespitst op de fusiongerechten met oosterse inslag. We gebruiken het Aziatisch continent als vertrekpunt voor onze menukaart. De gerechtjes en specials zijn uitermate geschikt om te delen, waardoor de gasten aan tafel een ware ontdekkingsreis maken.”
‘Dit is het’
Het aangaan van deze nieuwe uitdaging kwam niet onverwacht. “Elke dag fietste ik langs de Handelskade, op weg naar het werk”, vertelt Frank. “Deze ruimte op de hoek van het Kaapstandergebouw intrigeerde me vanaf dag één vanwege de aparte vorm met een eigenzinnige uitstraling. Ik was op slag verliefd, maar destijds was een tweede stap niet reëel. Toen het pand nog steeds leegstond en Bistrobar Berlin inmiddels als een trein draaide, besloten we eens te informeren… Toen waren we het erover eens: doen! Een ongewoon gevormde ruimte met een fenomenaal uitzicht over de Waal en dat nabij het hart van Nijmegen in een gebied dat volop in ontwikkeling is. Het was gewoon de juiste plek op het juiste moment, waardoor wij allen dachten ‘dit is het’.”
Oosterse kennis
Daar waar Berlin het concept van Ron Blaauws Gastrobar gebruikte als inspiratie, vaart Bankoh een smaakexpeditie op eigen koers. “Op de achtergrond krijgen we nog wel adviezen van Ron en combineren dit met de onze eigen ervaringen, die wij in Bistrobar Berlin opdeden. Daarnaast levert Agus Hermawan een grote portie expertise van de Aziatische keuken. Hij is door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Dankzij hun kwaliteitsbewaking leggen wij met Bankoh de lat weer een stuk hoger.”
Connectie
Een sterk gemêleerd keukenteam met internationale wortels vertaalt de smaken van het Aziatisch continent naar het bistrobarconcept. Veel hangt echter ook af van een zorgzame en vriendelijke bediening. “Onze gasten zijn erg gecharmeerd van ons team. De gerechten vormen uiteraard de basis en moeten perfect in orde zijn, maar dát ene extraatje komt toch van het personeel. Passie bij de presentatie en een persoonlijke benadering zorgen voor de gastvrijheid die men van ons in Berlin gewend is. We stimuleren ons personeel dan ook zoveel mogelijk om op hun eigen manier een connectie te maken met onze gasten, wat zorgt voor een authentieke gastvrijheid.”
Teamwork
Met vertrouwen gaan Frank en Thijs hun nieuwe avontuur tegemoet. Inmiddels kennen zij de klappen van de zweep in het horecawezen. Al vijftien jaar is Thijs eigenaar van de Fuik en ook het Bascafé wordt al jaren door hem gerund. In de Fuik leerde hij Frank kennen en hun eerste samenwerking als horecaondernemers begon in 2010 toen zij Nieuw Oost overnamen. Het jaar erna openden zij op dezelfde locatie bar-restaurant #BRUUT om hier vervolgens in 2016 Bistrobar Berlin te openen. “Belangrijke beslissingen maken we altijd samen, maar er is wel een duidelijke tweedeling in ons dagelijks werk”, vertelt Thijs. “Frank is vooral voor de schermen bezig om op operationeel niveau de zaken te finetunen en ziet erop toe dat het personeel niks tekort komt om hun gasten zo goed mogelijk te verwennen. Daarnaast coördineert hij alle overige aspecten rondom personeel, marketing en sales. Ik ben juist de man die achter de schermen die zorg draagt voor de financiële administratie en financiën.”
Stipnotering
“De kwaliteit van Bistrobar Berlin vormt de basis van Bankoh en dat betekent dat de gasten dezelfde klasse mogen verwachten”, vertelt Frank. “Je krijgt niet voor niets een vermelding in de Michelingids of de onafhankelijke restaurantgids Lekker500. Bankoh zal ook bij hen zeker niet ongezien blijven.”
Bankoh is de tweede bistrobar van Nijmegen met een goede bereikbaarheid. Frank en Thijs denken graag mee hoe het aangename en het zakelijke hier gecombineerd kunnen worden. Informeer naar de mogelijkheden via thijs@bistrobarbankoh.nl of bezoek de website www.bistrobarbankoh.nl voor meer informatie.
Nijmegen Business