Artikelen
11 november 2014
Chiel Verheij over het succes achter Ask de Chef
Bij Ask de Chef kun je terecht voor vers bereide sushi, warme fusion gerechten, heerlijke salades en verrassende soepen. Ask de Chef brengt iedere keer een nieuwe beleving dankzij een uitgebreide samenstelling van kleine, smakelijke gerechten. Voor een betaalbare prijs en in een ambiance van de Westerse levensstijl.
‘Het verschil maken’
Hoe maak je het verschil in de wereld van ‘all you can eat’ sushi restaurants? Chiel Verheij hoeft over het antwoord geen seconde na te denken. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Dat houdt in de beste producten, de beste koks en alles kakelvers.
Eind 2011 heeft Chiel Verheij samen met een tweetal investeerders Ask de Chef overgenomen. “We zagen veel potentieel in Ask de Chef; een vernieuwend Sushi restaurant aan het Willemsplein te Arnhem.” Na een grote verbouwing van de keuken werd op 1 april 2012 het restaurant heropend. “De verbouwing vonden we nodig omdat de keuken als hart van een restaurant bepalend is voor de kwaliteit van het eten”. Het leveren van kwalitatief hoogwaardig eten is dan ook al vanaf het begin een belangrijk speerpunt geweest in het beleid van Ask de Chef.
100 zitplaatsen
“We hebben dus vanaf de start ingezet op topkwaliteit in producten en in mensen.” We moeten het met zo’n 100 zitplaatsen niet hebben van de massa zoals onze concurrenten. Onze omvang maakt het voor ons mogelijk om ook de kwaliteit in bediening te garanderen. Bovendien, als je voor een veel groter restaurant gaat, kun je de term ‘kakelvers’ in elk geval schrappen. Dat houd je dan niet meer overeind. Dat bestaat niet, dan praat je over andere keukentechnieken”, aldus Chiel Verheij.
Vers is het toverwoord
Vers is het toverwoord binnen Ask de Chef. “Elke dag verse vis en vlees van Jan van As Vis en onze huisleverancier Hanos. Niets diepvries en alleen de beste kwaliteit is voor ons acceptabel. Ons rundvlees, rauw geserveerd met een snufje zeezout en sojasaus, is een absolute topper. Mooier vind je niet. Daar hoort wel een verhaal bij aan je gasten, dat is onder andere de rol van de gastheer. Onze wijnen komen van de Terborgse Wijncentrale, een bedrijf dat met je meedenkt, daar heb je als horeca-ondernemer wat aan”.
Online bestellen en bezorgen
Ask de Chef heeft besloten te investeren in online verkoop en een bezorgdienst van sushi en warme bites. “Dat was een grote stap, maar noodzakelijk omdat schaalgrootte belangrijk is. We hebben ten behoeve van de bezorgservice een aparte keuken geopend in Arnhem West, daar zit ook de backoffice. Veertig procent van onze omzet is tegenwoordig online. Wel alles van dezelfde versheid en hoge kwaliteit”. Ask de Chef is de grootste aanbieder in de regio, met een actieradius van zo’n 60 kilometer.
De toekomst?
“We zullen groeien, niet alleen in aantal restaurants maar ook in diversiteit van het aangeboden assortiment.” De aankomende tijd zullen we enkele nieuwe culinaire gerechten introduceren tegen een kleine meerprijs. Wel nog steeds ‘all you can eat’, maar dan nieuwe stijl, zoals we het zelf noemen. Verrassend anders”. Ask de Chef blijft verbeteren en vernieuwen. Dat is ook wat de markt vraagt, en waar Ask de Chef voor staat: een overheerlijke beleving voor iedereen”.
Arnhem Business