Artikelen
26 januari 2017
DADAWAN. Worldly food. Small town prices
Jarenlang heeft het ABN AMRO-gebouw op het Gele Rijders Plein leeggestaan, nu zit er een fantastisch nieuw restaurant met een doordacht concept: DADAWAN. Eigenaar Danny Deng is door het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot Meeste Markante Horecaondernemer van de regio Limburg 2016/2017. Danny heeft meerdere goedlopende restaurants waar de westerse en oosterse wereld elkaar ontmoeten en ingespeeld wordt op de trends én veranderende behoefte van de gast. Door zijn innovatieve ideeën is hij niet alleen een markante ondernemer maar inspireert hij eveneens anderen.
Inspiratie
Danny vertelt: “Door mijn reizen over de wereld beleef ik veel culturen en doe ik ideeën op. Bovendien zorgt de telefoon dat ik overal dichtbij ben. Digitaal ben ik zo in Amerika. De informatie en inspiratie die je uit internet haalt, was vroeger niet voorhanden, nu wel. Al die ideeën smeed ik samen tot een concept dat aansluit bij de Nederlandse gast en haar behoefte én bij ons DNA. Gerechten bedenk ik zelf, maar pas ze wel aan onze smaakbeleving aan. Elk gerecht is een kunststuk: toegankelijk maar speciaal. Het is de kunst om van een alledaags gerecht iets bijzonders van te maken.”
Personeel waardevol
“Ondanks de originaliteit van de gerechten zijn ze wel door iedereen te bereiden. Iedereen die betrokken is en in ons team past, kan bij ons aan de slag. Een koksopleiding is bijvoorbeeld niet nodig, wij trainen onze medewerkers oeverloos, zodat ze elk gerecht smaakvol klaar kunnen maken. Door de aantrekkende markt is er een te kort aan kwaliteitskoks. Daarom hanteren we deze werkwijze. Dat geldt niet alleen voor het keukenpersoneel maar ook in de bediening en achter de bar. Iedereen leiden we op om topprestaties te kunnen leveren. Motivatie is voor mij het belangrijkste. Die is voor iedereen overigens anders: de één wil een leuke bijbaan, voor de ander is het vergaren van een inkomen doorslaggevend. Ik help medewerkers om hun doel te bereiken. Daarom investeren wij in onze medewerkers, geven ze alle aandacht en hulp op de werkvloer die ze nodig hebben om optimaal te kunnen presteren. We houden ze op een plezierige manier een spiegel voor: hoe zou je zelf behandeld willen worden? De problemen van het personeel zijn mijn problemen. Zij zijn het meest waardevolle goed van het restaurant, daar moet je voor zorgen. Hier werken mensen uit alle lagen van de bevolking en van allerhande culturen. De mix zorgt voor dynamiek en veelzijdigheid.”
‘Smaakvolle wereldse gerechten uniek gepresenteerd’
Grote kom
“Niet alleen hebben de medewerkers aandacht nodig ook de gasten. Dat komt terug in alle concepten die ik door de jaren heen bedacht heb. Als je uiteten gaat, wil je beleving. Al in het allereerste Chinese restaurant bereidden wij de nasi aan tafel. Dat spreekt mensen aan, dan gaan andere gasten ook nasi bestellen. Ook DADAWAN is een gefundeerd concept dat ik samen met mijn compagnon Yuan Gao heb ontwikkeld. In Aziatische landen eet je vanaf kleins af aan uit een kom: de dadawan. ‘Da’ betekent groot. ‘Dada’ is dus twee keer zo groot, anders gezegd grootste. ‘Wan’ betekent kom. Wat er ook gebeurt, hoe hard je ook werkt, het gaat uiteindelijk niet om de klomp goud maar om het kommetje rijst om te overleven. Zeker in tijden van oorlog. Voeding is de bron van ons bestaan. De dadawan is de inspiratiebron van DADAWAN.”
Wereldkeuken
“Door de jaren heen zie je een duidelijke ontwikkeling in horecaconcepten. Van traditioneel al la carte, naar wokken tot all you can eat. Dat laatste is nog altijd populair, omdat je zoveel kunt eten als je wilt, voor relatief weinig geld. De bewustwording voor overgewicht en verspilling neemt echter toe. Voor DADAWAN hebben we daarom een concept bedacht waarbij je ruime porties krijgt tegen uiterst vriendelijke tarieven, zonder overdaad. Er is voor iedereen wat wils met een grote keuze aan wereldgerechten. Van typische Oosterse gerechten zoals noodle soep, Koreaanse Bibimhap, (gemixte rijst met groente, vlees of kip), curry en sushi tot kreeft en hamburgers.
De presentatie in de hete DADAWAN maakt het opvallend en het zorgt er bovendien voor dat je gerecht de gehele maaltijd op temperatuur blijft. Ook de biefstuk presenteren we op een hete bakschaal. De biefstuk en groente grillen nog door aan de tafel en blijven daardoor warm. Hoe vaak eet je niet een biefstuk die halverwege koud is? Niet bij ons dus.”
‘Uiteindelijk gaat het om het kommetje rijst om te overleven’
Take away
“In het restaurant hebben we eveneens een take way corner: DADAWAN 2GO. Hier laat je je eigen maaltijd samenstellen. We wokken, grillen en mixen de gerechten. Je neemt het mee naar huis of nuttigt de maaltijd in de corner. Mocht het teveel zijn, dan kun je alsnog het restant meenemen in ons fraaie to go bakje. Eten dat overblijft weggooien, is verspilling. Dat past niet meer in deze tijd. Heb je later op de avond of de volgende dag lekkere trek dan maak je het even warm in de magnetron en je geniet nog heerlijk na.”
Met DADAWAN is er een uniek restaurant op Gele Rijders Plein gekomen. Een eigentijds betaalbaar foodconcept in een gezellig Grand Café waarbij je vanaf 12.00 uur kunt ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en kunt genieten op een verantwoorde manier van Europese en exotische Aziatische gerechten.
Reserveren?
Vanaf 10 personen via 026 – 202 239
Bekijk de menukaart op www.dadawan.nl
Gele Rijders Plein 15 – Arnhem
Arnhem@dadawn.nl
Keuken DADAWAN & DADAWAN 2GO geopend van 12 – 22 uur
Arnhem Business