JKKS
22 augustus 2024
De keuken als centrale leefruimte in je huis
Karin Salentijn van JKKS ontwerpt en levert unieke en luxe keukens op maat. Met een passie voor vakmanschap en aandacht voor detail, levert JKKS keukens die zowel praktisch als stijlvol zijn. Karins liefde voor haar vak en de persoonlijke benadering staan garant voor een eindresultaat dat je verwachtingen overstijgt. Bezoek de showroom in Heteren en ontdek hoe JKKS jouw droomkeuken realiseert!
Karin: “We maken vrijwel alles op maat. De oplossing hangt namelijk samen met de wensen van klanten én de maatvoering van de keuken. Ons aanbod is gericht op het midden- en hoogsegment. Ik zie mezelf meer als een keukenarchitect en zeg dan ook weleens gekscherend: ‘Ik ben geen keukenboer maar een keukenprinses!’ Mensen komen hier binnen in een fijne sfeer, nemen de tijd en hebben niet het idee dat ze in een standaard keukenzaak komen. En ook voor onszelf hebben we hier een prettige omgeving gecreëerd.”
Meer dan alleen keukens
“We hebben in onze showroom 6 opstellingen staan, waarmee we de belangrijkste componenten laten zien. De rest ontwerpen we op basis van de wensen en maatvoeringen van de klant. Met 3D-tekeningen geven we vervolgens een impressie van hoe de keuken eruit gaat zien. Daarnaast kunnen we je living ontwerpen met materiaal en kleurstellingen die je ook in de keuken terugziet. Ditzelfde doen we ook voor inloopkasten voor de slaapkamer, garderobekasten, wasmachine-opstellingen, verlichting en eettafelstoelen. Kortom, we bieden echt een totaalconcept.”
De liefde gaat al 30 jaar terug
“Ik had vroeger een passie voor interieurarchitectuur. Als tienermeisje was ik al bezig met het herindelen van mijn slaapkamer en met kleuren en inrichting. Op den duur startte ik daarom met de opleiding Interieurarchitectuur. Tijdens die studie werd ik echter gevraagd om te solliciteren bij een keukenzaak. Ik werd daar aangenomen, stopte met de opleiding en begon in plaats daarvan met een studie Keukenadviseur, gevolgd door de opleiding Keukenontwerper. Inmiddels zit ik 30 jaar in het vak. Ik maakte af en toe een uitstapje, maar keerde altijd weer terug. Hier ligt echt mijn passie. Vroeger ontwierp je met de hand, tegenwoordig is alles mogelijk met de computer, maar nog steeds maak ik ook gebruik van potlood en papier.”
Bestaat de ideale keuken?
“Een keuken blijft natuurlijk heel persoonlijk. Het begint al met de vraag of je koken leuk vindt. Als dat zo is, dan kijk je nog specialistischer naar de gewenste apparatuur, werkoppervlakte, en de indeling. Ook nemen we de ergonomie van de keuken mee, oftewel het gebruiksgemak in combinatie met een minimale belasting van het lichaam. Daarnaast is de gezinssamenstelling van belang. Die heeft impact op bijvoorbeeld de opslagruimte, koelvriescombinatie en de grootte van de werkruimte. We luisteren naar onze klanten en denken mee. En we zijn niet bang om vragen te stellen en andere suggesties te doen, waardoor mensen op andere ideeën komen. Ik ontwerp de keuken met in mijn achterhoofd jouw wensen én de manier waarop je het prettigst in de keuken werkt. We zijn een klein bedrijf met korte lijnen. Je krijgt dus niet elke keer iemand anders aan de telefoon, persoonlijk contact is echt belangrijk. Ik ontvang hier klanten zoals ik thuis mijn vrienden ontvang. De fabrikanten waar we mee werken, zijn ook onze partners. We hebben een selectie gemaakt van merken met een goede prijskwaliteit-verhouding en hoogwaardige service. Deze merken passen bij hoe wij graag werken en bij de kwaliteit waar we voor staan.”
Een plek met een culinaire en sociale functie
“Een keuken wordt steeds belangrijker. Vroeger was de laatste open hoek in een nieuwbouwhuis voor de keuken. Nu is het misschien wel de belangrijkste leefruimte in je huis. De keuken is een ontmoetingsplek, je eet en borrelt er met vrienden en familie, drinkt er een kop koffie en je bereidt uiteraard je eten. Tegenwoordig heb je vanuit de keuken vaak ook direct uitzicht op en toegang tot je tuin. De wijnklimaatkast is populair en veel kleuren zijn tegenwoordig in natuurtinten of houtuitvoering. Mensen bereiden steeds meer met een combi-stoomoven. Hiermee behoud je meer vitaminen en smaak en gaar je groenten, vis en rijst gelijktijdig, waardoor je minder pannen op de kookplaat nodig hebt. De trends zijn niet meer zo extreem als 10 jaar geleden, maar het blijft bijzonder om te zien wat er elke keer weer wordt bedacht aan afwerkingen, materiaaleigenschappen en kleurstellingen. Ja, voor mij is de keuken echt een snoepwinkel!”
Meer weten? Kijk op JKKS.
Arnhem BusinessLifestyle en Retail