Artikelen
22 juni 2018
De mobiliteit voor morgen
De mobiliteitsbranche is vandaag de dag een zeer dynamische wereld. Elektrisch rijden, autonome mobiliteit, verduurzaming, deelauto’s, private lease en mobiliteitsbudgetten, zijn nog maar een paar voorbeelden van ontwikkelingen die aangeven dat het traditionele idee van mobiliteit verandert. Het is tijd voor ‘De mobiliteit voor morgen’.
“Veel ondernemers stellen mij vragen over hoe ze toekomstgericht om dienen te gaan met hun wagenpark. Graag ga ik het gesprek aan met ondernemers om samen met hen te kijken naar oplossingen.
Op ons nieuwe platform, demobiliteitvoormorgen.nl, beantwoorden wij uw mobiliteitsvragen, geven wij u inzicht in de vernieuwde mobiliteit, inspireren wij u over innovatieve mobiliteitsoplossingen en bieden wij u de mogelijkheid om nu al kennis te laten maken met de mobiliteit voor morgen.” Aldus Luc Beaumont Accountmanager Zakelijke markt.
Is elektrisch rijden interessant?
“De hoge aanschafprijs, de beperkte actieradius en de gelimiteerde oplaadmogelijkheden zijn belangrijke factoren om niet te kiezen voor een volledig elektrische auto. Tegelijkertijd vormt de milieuvriendelijkheid een grote drijfveer. Voor een goede financiële afweging, dient u naast de aanschafprijs ook te kijken naar de totale gebruikskosten over de complete gebruiksduur. Naast de lagere energie- en onderhoudskosten profiteert u momenteel van fiscale voordelen; 4% bijtelling, MIA investeringsaftrek, geen motorrijtuigenbelasting en lagere BPM.”
Flexibele inzet; iets voor u?
“Méér flexibiliteit binnen het wagenpark kan prettig zijn voor uw onderneming. Of het nu gaat om kort lopende leasecontracten, een (kosteloze) inleverregeling of tijdelijke inzet door middel van huur of shortlease. Ook voor de medewerker kan flexibiliteit prettig zijn. Denk hierbij aan het bieden van meerdere vervoersmiddelen, zoals; auto, trein, bus, taxi, fiets en een tijdelijk grotere ‘vakantieauto’.”
Is een mobiliteitsbudget aantrekkelijk?
“Als werkgever stelt u een bedrag ter beschikking dat gelijk is aan het bedrag dat u anders kwijt zou zijn aan de (lease)auto. Voordat de werknemer over dit brutobedrag, in meer of mindere mate, belasting moet betalen mogen alle kosten voor zakelijke mobiliteit worden afgetrokken. Deze kosten worden dus netto vergoed.
Bovenstaande vragen zijn enkele voorbeelden waarmee onze relaties rondlopen. Een eenduidig antwoord hierop is niet mogelijk. Loopt u ook met mobiliteitsvraagstukken rond? Wij komen graag met u in gesprek om samen te kijken naar de juiste oplossing voor uw onderneming.”
Neem contact op met Luc Beaumont via 06 – 52 32 64 84 of lbeaumont@almn.nl
Kijk ook op www.almn.nl