Artikelen
18 juni 2015
De vakmensen achter Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
Zowel op de baan als in het gezellige clubhuis van Het Rijk van Nijmegen worden Kwaliteit en Gastvriendelijkheid met een hoofdletter geschreven. Wie zijn nu de mensen die het hun gasten dagelijks naar de zin maken? Golfbaan Het Rijk van Nijmegen stelt graag hun vakmensen aan u voor.
Een baan met een persoonlijke band
Dominique de Bock is Shopmanager bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. “In de shop doen we 101 verschillende dingen. Wat ik het belangrijkst vind, is dat onze gasten tevreden zijn. Natuurlijk willen wij graag verkopen, maar alleen als het rokje goed zit, de schoen perfect past of de hybride aansluit op het spelniveau. Wij weten vaak meer van onze klanten dan alleen de naam. Wij weten wat er in de kast hangt en dat het eerste kleinkind op komst is. Onze klanten vertrouwen op ons voor een eerlijk advies en een goede service. Deze bijzondere band maakt dat ik al 15 jaar met plezier naar mijn werk ga.”
Golflessen voor iedereen
Het lesaanbod is veelzijdig en met zorg samengesteld volgens het 9-stappenplan van de PGA Holland en de Nederlandse Golf Federatie. Dankzij deze lesmethodiek bestaat er een passend lesprogramma voor golfers van ieder niveau. Stephan Ruijter is al 17 jaar Golfprofessional op Het Rijk van Nijmegen en geniet er nog iedere dag van. “Ik houd van de sport, de mooie omgeving en de sfeer van de golfbaan. Ik vind het fantastisch om mijn kennis en kunde over te brengen op anderen. Tegenwoordig maken wij gebruik van moderne technieken en meetapparatuur, waarmee wij het golfspel en de bewegingen nóg beter kunnen analyseren.”
Greenkeeping kwaliteit en vakmanschap
In golf streven velen naar perfectie. Zo ook ons team van 15 greenkeepers. Gedreven en met grote nauwkeurigheid is dit team zeven dagen per week in de weer om de golfbanen in topconditie te brengen en houden. Het uiteindelijke doel is het realiseren van een optimale golfbeleving. Gerhard Teunissen, Hoofdgreenkeeper, praat gedreven over greenkeeping en zijn team van vakmensen. “Wij beschikken over een eigen weerstation waarmee de ontwikkelingen in temperatuur, verdamping, windsnelheid en neerslag gemeten worden.
Belangrijk omdat elke natuurlijke verandering in acht genomen dient te worden bij de planning van de werkzaamheden. Voor de juiste mate van beregening maken wij gebruik van een gedetailleerd computerprogramma. Wist u dat er maar liefst 2000 sproeiers staan die allemaal worden aangestuurd via dit ene systeem?”, zegt Gerhard lachend. “Bij ons is iedere green voorzien van zogenaamde single head-sproeiers die individueel kunnen worden aangestuurd. Dankzij het high-tech beregeningsysteem kunnen wij de watertoediening tot in detail bepalen.”
Een marshall is vooral gastheer
“Marshalls zijn gastheer, caddymaster en ‘baanpolitie’ tegelijk”, zo vertelt Caddymaster Adri van Rooij. “Natuurlijk zorgen wij ervoor dat iedereen op tijd start, goed door kan lopen en zich aan de golfregels houdt, maar dit doen we met een lach. Wij verwelkomen golfers hartelijk en informeren hen alvorens ze starten over zaken als de snelheid van greens en hoeveel flights er voor ze lopen. Wij verzorgen baancatering, vullen water bij en rapen ook zwerfvuil op als het nodig is. Het uiteindelijke doel is dat iedereen even blij is. Leden en greenfeespelers op alle mogelijke manieren tevreden stellen is misschien niet wat van een marshall wordt verwacht maar wel gewaardeerd wordt.”
De smaak van Het Rijk van Nijmegen
“Als je je gast een stapje voor kunt zijn, dus als je bijvoorbeeld al aan komt lopen met de menukaart voordat hij of zij je wenkt, dan begrijp je wat gastvriendelijkheid betekent in de horeca” aldus Horecamanager Lars van Brakel. “Wij hebben hier een flink aantal gasten dat frequent binnen komt lopen. Van veel mensen weet ik al wat ik in moet schenken voordat ze überhaupt zijn gaan zitten. Ik probeer mijn team alert te maken op de kleine signalen die mensen vaak afgeven. Als wij in staat zijn om die te lezen, dan voelt iedereen zich heel snel thuis bij ons.” Joost Weemen, Chefkok van Het Rijk van Nijmegen: “In de 17 jaar dat ik in de keuken sta is mijn passie voor eten alleen maar gegroeid. En niet alleen omdat ik het zelf lekker vind. Ik geniet er echt van om te mogen koken voor andere mensen en vind het leuk om te verrassen met onverwachte combinaties. Deze combinaties zoek ik in van alles: smaak, structuur, producten, noem maar op. Ik combineer dan bijvoorbeeld kalfsvlees met schelpdieren, zoet met zout of zoet met pittig. Daarnaast vind ik het leuk om te experimenteren met verschillende structuren in een gerecht. Ook weer die combinatie van iets dat zo zacht is dat het smelt op de tong met iets met een krokante bite… Super!”
U bent van harte welkom
Nieuwsgierig geworden? Kom dan snel eens langs en ervaar de schitterende omgeving en de gastvrije sfeer van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen zelf. De 45-holes baan biedt uitgebreide sportieve mogelijkheden en zowel golfers als niet golfers zijn van harte welkom om te genieten van een kop koffie in de lounge, een glas wijn op het terras of een diner in het restaurant Het enthousiaste en veelzijdige team van vakmensen van Het Rijk van Nijmegen staat 7 dagen per week klaar om u te laten ervaren hoe mooi de golfbaan kan zijn!