Bistrobar Beaune
7 februari 2024
Een ruim aanbod aan zakelijke, culinaire belevenissen
Bistrobar Beaune in Rozendaal zet de lijn van Bistrobars Berlin en Bankoh in Nijmegen voort. Gelegen midden in de Rozendaalse heuvels biedt deze eetgelegenheid een smaakvolle ervaring met zorgvuldig samengestelde gerechten, veelal bereid met lokale ingrediënten. De combinatie van uitmuntende keuken en een stijlvolle ambiance maakt Beaune tot een ideale locatie voor zakelijke ontmoetingen en culinaire avonturen. We spreken met Frank Goossens en Thijs van Gastel over de reis die verliep van Berlijn naar Bangkok en naar Beaune; de prachtige bistrobar die een veelvoud aan mogelijkheden biedt.
Het verhaal begint wanneer Thijs en Frank zo’n 13 jaar geleden besluiten om Station-Oost aan de Daalseweg over te nemen. Na een jaar experimenteren dopen ze het in 2012 om tot Bar/Restaurant Bruut. Juist door het combineren van een grand café met een restaurant, ontdekken de heren dat er nog iets ontbreekt: focus. Frank licht toe: “Als je alles wilt zijn, ben je uiteindelijk niets. Er was behoefte aan focus en een helder concept. Bij Bruut hebben we veel geleerd; daar ligt de basis voor het huidige succes. We hebben namelijk ook gezien hoe het niét moet.”
Samenwerking met Ron Blaauw
Enkele jaren later kwamen de heren viavia in aanraking met sterrenchef Ron Blaauw. Die had zijn sterren aan de wilgen gehangen en wilde wel bijdragen aan een plek die volgens Frank en Thijs wat extra reuring kon gebruiken. De heren deden inspiratie op bij Ron Gastrobar in Amsterdam-Zuid. Ze trokken uiteindelijk de stoute schoenen aan en stelden een samenwerking voor om een soortgelijk concept in Nijmegen te starten. Thijs: “Er was een klik, hij vond de locatie leuk en zo werd Ron onze huisadviseur. Hij hielp ons met de kaart en gaf ons een DNA-injectie. Dit leidde tot onze keukenfilosofie: op smaak koken, minder liflafjes en wat op het bord ligt, moet er toe doen. ‘Koken met ballen’, zoals Ron Blaauw dit noemt.”
Van Berlijn naar Bangkok…
“We stopten met Bruut en op 15 januari 2016 startten we met dit concept in Nijmegen: Bistrobar Berlin. Berlijn is de smeltkroes van alle keukens in Europa. Een trendy stad die op allerlei vlakken voorop loopt. Dit zie je terug in de kaart, onze inspiratie komt overal vandaan. We werken tegenwoordig overigens ook veel met Nederlandse producten.” Thijs vult aan: “We hebben in die jaren geleerd om de juiste mensen om ons heen te verzamelen. We hebben het concept en deze filosofie vervolgens doorgetrokken naar Bankoh (Bangkok) aan de Handelskade in Nijmegen. Bankoh is gebaseerd op de Aziatische keuken. Hier maak je een reis door Azië. We vinden het belangrijk dat ons personeel contact maakt met de gasten. Onze personeelsleden zijn van cruciaal belang. Zij brengen de beleving aan tafel.”
Naar Beaune: een magische plek
“En toen, in coronatijd.. kwam Beaune op ons pad. Deze plek heeft iets magisch. Dit was doorslaggevend om Beaune te openen. Je komt er aan, gaat zitten en ziet direct het kasteel van Rozendaal, de heuvels en de bossen. Het voelt Frans aan en geeft een gevoel van vakantie; weg zijn. De Franse inslag was geboren. De wijnhoofdstad van de Bourgogne is Beaune, zo zijn we aan de naam gekomen. Bij Beaune beleef je het bistrobar-concept op z’n Frans uitgevoerd. Ook hier moet dat wat er op je bord ligt ertoe doen. Het moet er goed uitzien, de kleine gerechten maken het bovendien dynamischer.”
Een ruim aanbod aan zakelijke mogelijkheden
Bedrijven kunnen bij Beaune terecht voor een businesslunch, zakelijke borrel en vergaderingen. Zelfs het organiseren van een heidag of een bedrijfsfeest behoort tot de mogelijkheden. Het multifunctionele etablissement beschikt -naast het restaurant- over 2 grote terrassen en een prachtige tuinkamer, allemaal met uitzicht op het mooie Rozendaalse landgoed. Het souterrain van Beaune is omgetoverd tot een sfeervolle zaal die ruimte biedt aan grote gezelschappen. Voor de gast die op zoek is naar een sfeervolle knusse ruimte, is de koepel van Beaune de ultieme plek. Frank: “We hebben veel mogelijkheden door de verschillende fysieke ruimtes die we hebben. We kunnen groepen van 3 tot 500 personen kwijt. En niet onbelangrijk: alles is maatwerk. Onze eventmanager Lori van Dalen behandelt de aanvragen en vertaalt de behoeften van de zakelijke gast naar een concrete invulling. Bedrijfsleider Rutger Willems houdt zich daarbij bezig met het algemene reilen en zeilen binnen Beaune en het restaurant.”
Beaune is de reis waard
Thijs: “Onze gasten kunnen hier in de buurt overnachten, we hebben genoeg parkeergelegenheid en zijn centraal gelegen. Kortom; alles is mogelijk. We willen de mensen een unieke beleving meegeven.” Frank vult aan: “Of het nu zit in het glas wijn of het eten; het gaat erom wat je voelt wanneer je hier zit. Horeca gaat over het maken van herinneringen; daar leveren we een grote bijdrage aan. Beaune is bovendien een locatie die meebeweegt met de seizoenen. Je zit midden in de natuur en kunt op verschillende plekken genieten van je maaltijd. Je moet eigenlijk naar huis gaan en denken: wat heb ik hier een waanzinnige dag gehad, het is bijna zonde om naar huis te gaan. Kortom, ga kijken bij Beaune, het is de reis waard!”
Meer weten? Kijk op Bistrobar Beaune.
Arnhem BusinessCoverstory