Artikelen
27 oktober 2020
Fine-dining langs de lijn met YveY
Van een smeulend idee een vuur maken, dat is de kracht van YveY. Deze duizendpoot in hospitality en events is daarom niet voor niets horecapartner van NEC en Ajax. “Ook met VVV Venlo en SC Cambuur werken wij samen en onlangs zijn we horecapartner geworden van FC Eindhoven en Roda JC. Ons succes? Eigenwijs zijn bij de evenementen die we organiseren.”
Hoe kun je een simpel evenement veel leuker maken? Het is de vraag die Daniël Frankenhuis, directeur van YveY, zichzelf regelmatig stelt. “Catering is vaak de sluitpost op een begroting. Het eten komt er dan ‘ook nog bij’. Zonde want je kunt zoveel meer aan de beleving toevoegen.”
SPORT EN SPIJS
Die eigenzinnige beleving kwam in juli toen YveY in samenwerking met topchefs Ron Blaauw en André Gerrits een pop-up restaurant aan de rand van het speelveld realiseerde in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. “Het is een rare tijd voor de cateraar in de voetbalwereld. Met ‘Langs de lijn’ wilden wij de mogelijkheid bieden om twee werelden te combineren: passie voor de voetbalsport en de liefde voor fine-dining. En dat op anderhalve meter afstand.” Dit concept bleek een daverend succes. “Binnen achtenveertig uur kregen wij maar liefst 4500 aanmeldingen voor minimaal twee personen, terwijl wij in veertien dagen maar honderd mensen per dag mochten ontvangen.”
Ook NEC-supporters konden genieten van hoogstaande gerechten in hun geliefde Goffertstadion, want op 20 en 21 augustus herhaalde YveY hun inmiddels beproefde succesformule in Nijmegen. “Het biedt de sportliefhebber een unieke beleving. Ook kinderen vinden het fantastisch om via de spelerstunnel binnen te komen en voorafgaand aan het diner een kijkje te nemen in de kleedkamer van hun sporthelden.
TOPCHEF IN DE SELECTIE
Wie wil genieten van smakelijke gerechten hoeft niet te wachten totdat er een nieuw pop-up restaurant van YveY verschijnt. “Sinds augustus hebben we samen met NEC Jurgen Mulder als nieuwe chef-kok aangetrokken”, vertelt Daniël. “Jurgen is de huidige executive chef van het Nederlands Elftal en aangezien NEC niet in de interlandperiodes speelt, kan hij zijn werkzaamheden aldaar blijven uitvoeren. Hij weet als geen ander dat goed eten helpt bij het herstel en de conditionering van de spelers. Zijn gerechten zijn het bewijs dat lekker en gezond eten goed samengaan. In ons restaurant Bikkels, waar Jurgen doordeweeks de keuken runt, kan eenieder dit zelf ervaren.”
CORONA-PROOF
Tijdens het voetbalseizoen, van september tot en met mei, beleeft YveY als horecapartner in de voetbalwereld een drukke periode. “In de zomermaanden is er echter een speelstop en verzorgt ons personeel de catering op de locaties van onze partner Europarcs. Dat heeft een nauw samenwerkingsverband opgeleverd, met mogelijkheden in de vakantieparken voor evenementen die meer ruimte vragen. En dat is in het huidige coronatijdperk een groot voordeel, omdat wij volgens de richtlijnen makkelijk bijeenkomsten kunnen organiseren voor 140 personen.”
FULL-SERVICE IN EVENEMENTEN
YveY begon als adviesbureau in de horeca en is in bijna tien jaar tijd gegroeid tot full-service organisator van uiteenlopende, unieke evenementen. ”Tijdens de feestdagen van 2019 hebben we voor het eerst een kerstmarkt georganiseerd in het Gofferstadion als een leuk alternatief voor het kerstpakket. Bedrijven deden hun relaties muntjes cadeau, die ingewisseld werden voor presentjes van gerenommeerde merken. Kerstmarkt of seminar, bij elk evenement dragen wij samen met onze netwerk van partners zorg van begin tot eind, zodat alle verwachtingen overtroffen worden.
Meer weten? Kijk op Yvey.
Nijmegen Business