Restobar Parels van Anna
18 april 2024
‘Goed eten met een goed glas wijn, daar kan niets tegenop’
Aan de historische Kasteellaan in Wijchen schittert sinds kort een nieuwe ster: de betoverende ‘restobar’ Parels van Anna. Hier doen ze alles net even anders dan je gewend bent. Met een bijzondere eetervaring tot gevolg. Eigenaar Rob Verbroekken vertelt er enthousiast over. “Wie iets buitengewoons wil meemaken, moet bij ons komen.”
Samen met zijn compagnon Marco Megens zat Rob al een tijdje te broeden op een nieuwe invulling voor hun horecazaak aan de Kasteellaan. Ze zagen iets voor zich waar gasten zich écht verwend zouden voelen. Rob: “Geen snelle hap, maar dineren met aandacht. Met uitstekend eten en een prachtig glas wijn. Een plek met klasse, waar gasten een echte beleving zouden ervaren.” Op die manier kwamen ze op het concept van Parels van Anna: we adviseren drie à vier middelgrote gerechten met eventueel nog bites vooraf. Elk gerecht wordt ambachtelijk bereidt en prachtig gepresenteerd. Daarnaast een sterke focus op bijzondere wijnen en goede cocktails. En dat alles in een heerlijk warme sfeer.
Complete verbouwing
Om die sfeer te verkrijgen is de hele zaak op de schop gegaan. In vijf maanden werd alles anders, vertelt Rob. “De toiletten zijn verplaatst, de keuken is verplaatst en flink uitgebouwd, de inrichting is compleet opgeknapt. Het is een uniek restaurant geworden.” En dat vinden ook de gasten. Sinds de opening op 21 oktober 2023 heeft Parels van Anna al diverse positieve Google-reviews mogen ontvangen. Rob: “Daar zijn we trots op. Want we proberen om onze service elke dag op een hoger plan te krijgen om onze gasten een goed gevoel te geven. Als dan blijkt dat dat lukt, dan word ik daar erg blij van.”
Early Anna
Dat het goed gaat, blijkt onder meer uit het feit dat de zaak al een tijdje op vrijdag- en zaterdagavond steevast volgeboekt zit. Maar omdat de meeste gasten van Parels van Anna laat reserveren, meestal na half acht ’s avonds, bedacht Rob ‘Early Anna’. “Je kunt bij ons voor 33 euro drie gerechten eten, tussen vijf en zeven uur ’s avonds. Op die manier creëren we een extra eetmoment, en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen aan gasten die graag bij ons willen eten. Bovendien is Early Anna ideaal als je ’s avonds nog iets te doen hebt, zoals een verjaardag, een feest of een voorstelling.”
Parels van Anna?
Blijft tot slot de vraag over waar toch die opmerkelijke naam vandaan komt, Parels van Anna? Rob: “Emilia van Oranje-Nassau verkocht in 1609 de parelketting geërfd van haar moeder Anna van Saksen om het kasteel in Wijchen te kopen samen met haar echtgenoot Emanuel van Portugal. Ons concept is een eerbetoon aan Anna.”
Meer weten? Kijk op Parels van Anna.
Nijmegen BusinessGastvrijheid