De Tyd
4 oktober 2023
Het is gezelligheid wat de klok slaat bij De Tyd
Waar blijft de tijd? Eind 2021 opende in Wijchen aan Markt 10 restaurant De Tyd. Na een paar maanden knallen klopte corona aan de deur en ging die dicht. De opstartfase daarna verliep rustig en nog geen twee jaar later is De Tyd bij jong en oud een geliefde plek om in een relaxte sfeer van een heerlijke keuken te genieten. Je bent er welkom voor een lunch, diner, borrel of gewoon zomaar even voor een kop koffie. Op maandagavonden kan De Tyd sporadisch in zijn geheel worden afgehuurd. Dan kun je er gemakkelijk op maandagen met zo’n 100 gasten een fantastische avond beleven. Op andere avonden zijn gezelschappen van 20 tot circa 50 personen meer dan welkom; zij kunnen terecht in het achterste gedeelte van de zaak, om zo enige privacy te hebben tijdens bijvoorbeeld een walking dinner. Maar eigenaren Duco van Lent en Nino Willems hebben méér in petto…
En dat zijn aangeklede bedrijfsborrels en groepsdiners tegen schappelijke vaste prijzen. Vanaf € 39,50 per persoon geniet je van een vijfgangendiner (exclusief drankjes). Duco: “We kunnen het desgewenst uitbreiden naar een zes-, zeven-, of achtgangendiner. In overleg is veel mogelijk. Gasten kunnen kiezen voor het Chefs keuzemenu. Dan heb je keus uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. Vlees, vis of vega, je kunt het allemaal combineren. Wil je met je gezelschap liever à la carte dineren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.” De kalender voor kerst- en nieuwjaarsborrels begint al aardig vol te lopen, dus reserveer tijdig!
Vaste prijzen & Chefs keuzemenu
De vaste prijzen voor groepsdiners zijn handig voor bedrijven die met een budget werken. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Het Chefs keuzemenu wisselt iedere maand en wordt samengesteld met seizoensproducten. En daar kom je natuurlijk regelmatig voor terug! “De gerechten zijn door de maandelijkse wissel erg divers. Van Oosterse salades in de zomer tot stoofpotjes in de winter, je ervaart het allemaal bij ons”, aldus Nino.
Maar wat gaat er aan zo’n nieuw menu vooraf? Duco: “De keuken, bedrijfsleidster en wijzelf komen allemaal met ideeën. De beste worden uitgevoerd en die gaan we met elkaar proeven. Wijntje erbij…” Je ziet: het proces naar een zorgvuldig samengesteld menu verloopt net zo layed back als de sfeer die De Tyd ademt.
De gezelligheid van Zaal 4
Tijdens de feestdagen hult De Tyd zich in de uitbundige gezelligheid van Zaal 4, Duco’s en Nino’s andere zaak schuin ertegenover gelegen. Nino: “Ook kun je ervoor kiezen om na je diner bij De Tyd je feestje voort te zetten bij Zaal 4, bijvoorbeeld om nog even lekker na te borrelen. Zo heb je een geweldig avondje uit.” Zijn er kids aanwezig bij je feestje? Bij hen vliegen de hamburgers of sateetjes húp naar binnen en ineens heb je geen kind meer aan ze… Families en gezinnen kunnen hier dus prima terecht! Of beter gezegd: ze zijn er vaak al kind aan huis; het jongere publiek ontdekt De Tyd steeds meer.
High wines, teas & cocktails
Om hun gasten, jong en oud, nóg meer leuks te bieden, besloten Duco en Nino high wines, teas en cocktails te gaan serveren. Van een high tea geniet je al voor 25 euro, van een high wine vanaf 29,50 euro.
Denk je nu: er eten is één, maar er werken lijkt me ook leuk, kijk dan op de site voor de laatste vacatures. Je komt terecht in een leuk vast team dat goed op elkaar is ingespeeld. Voor de gasten is dit ook erg prettig. Altijd dezelfde vriendelijke gezichten zorgen voor een gemoedelijke sfeer en maakt De Tyd haast tot je tweede woonkamer.
Meer weten? Kijk op De Tyd of Zaal 4.
Nijmegen BusinessGastvrijheid