Artikelen
9 april 2015
Incasso-CNI verhuisd naar Stikkerbuilding Arnhem
Op 1 februari was de verhuizing van Incasso-CNI van Duiven naar het Stikkerbuilding in Arnhem afgerond. Eigenaren Saskia Valen en haar medewerkers genieten vanaf de vijfde etage niet alleen van een magnifiek uitzicht, de faciliteiten zijn eersteklas in een kantoorwijk waar zich veel van hun (potentiële) klanten bevinden. “We zijn uitermate tevreden, prachtige omgeving, gemakkelijk parkeren, uitstekende ontsluiting. We kunnen vanuit hier werken aan verdere groei.”
Saskia Valen werd door Leon Lobel, directeur bij ABC Bedrijfsmakelaars, de makelaar van Stikkerbuilding, benaderd met de vraag of die locatie geschikt was voor hun bedrijf. “We zijn gaan kijken en waren eigenlijk meteen enthousiast. Ook de faciliteiten zijn uitstekend. Op de begane grond bevindt zich bijvoorbeeld restaurant de Buutplek, dat zich razendsnel heeft ontwikkeld tot een ontmoetingspunt op bedrijventerrein de Gelderse Poort. Ik kan er bovendien met een gerust hart klanten mee naartoe nemen.”
Debiteurenbeheer
Incassobureaus hebben het druk. Het aantal incassozaken is de afgelopen jaren verdubbeld, omdat bedrijven niet meer kunnen of willen betalen. Veel problemen zijn te voorkomen met een goed debiteurenbeheer. Ben je daar als bedrijf slordig in, dan zal dat vroeg of laat gevolgen hebben voor de liquiditeitspositie. “We hebben onze dienstverlening recent nog verder aangescherpt. We helpen bedrijven met hun debiteurenbeheer, zorgen via onze automatiseringsprogramma’s dat er structureel en op tijd wordt betaald. Bedrijven geven de facturen aan ons door, wij zorgen voor tijdige herinneringen, aanmaningen, pré-incasso en de start van incassotrajecten. Je facturen innen is voor een belangrijk deel een kwestie van gestructureerd werken. Hoe beter je dat proces in de hand houdt, hoe minder financiële problemen zich voor zullen doen. Als je als bedrijf je debiteurenbeheer uitbesteedt, voorkom je bovendien dat een klant je verantwoordelijk houdt voor de betalingsdruk die er bij hem ontstaat. Het bedrijf factureert zelf en wij zitten vervolgens achter de betalingen aan, op ons briefpapier. Je blijft dus als het ware buiten schot. Vergeet niet dat veel bedrijven en hun eigenaren het nog steeds lastig vinden om hun facturen te incasseren. En soms willen bedrijven niet betalen, dan zijn wij er om dit bedrijf te ontzorgen. Bovendien hebben we de procedure van uitbetaling versneld waardoor wij, in tegenstelling tot de meesten van onze collega’s, de gelden al binnen 5 dagen uitbetalen. De ondernemer wacht immers al lange tijd op zijn geld.
Lange adem
De factuurbedragen kunnen enorm fluctueren, van €25,- tot tonnen. “Elke factuur heeft aandacht nodig en ook kleine bedragen moeten gewoon worden geïncasseerd, dan gaat het in de praktijk wel vaak om bulkopdrachten. Incasseren is vaak een kwestie van lange adem, maar wij zorgen er wel voor dat er altijd betalingsdruk blijft bestaan. Bovendien proberen we de inzet deurwaarders en rechtbanken te voorkomen, dat kost alleen maar tijd en geld. Soms ontkom je er niet aan, maar die trajecten zijn geen garantie voor succes. Een bedrijf kan failliet gaan of een persoon kan in de schuldsanering verdwijnen. Het is wel zo dat wanneer je eenmaal een vonnis van de rechter hebt bemachtigd, je twintig jaar de tijd hebt om te executeren. Iemand die vandaag geen geld heeft, kan er over vijf jaar financieel veel beter voor staan. Dan is het wel prettig als je alsnog met je factuur en je vonnis kunt aankloppen.” Incasso-CNI doet ook belangrijk voorwerk voor je besluit flinke kosten te maken. “Is een bedrijf wel in staat om de vordering te voldoen, of heeft de bank bijvoorbeeld al beslag gelegd? Dan weet je dat vorderen geen zin meer heeft en dan is het veel slimmer om verdere kosten te voorkomen.