Artikelen
27 maart 2014
IP Campus werkt aan een volledig nieuw concept
Dat de recessie voor vrijwel alle bedrijven gevolgen had en heeft is duidelijk, maar er zijn er weinig die in een paar weken tijd 75% van de klandizie verloren (UWV) en overleefden. Toch hebben Angelique Dikkers en Ton Visser van IP Campus juist dat voor elkaar gebokst. Een ongelooflijke prestatie. Dat begint met een goede visie op de markt en die hebben beide ondernemers. Het bedrijf heette IP Computer Training Centrum en het heet nu IP Campus.
Het bedrijf van Ton en Angelique maakt onderdeel uit van een keten met dertig vestigingen verdeeld over Nederland. “Voorheen haalden we onze klanten met name via de overheid. Het UWV stuurden bijvoorbeeld mensen door om bij ons via trainingen hun kwalificaties voor de arbeidsmarkt te verbeteren. Toen de geldkraan werd dichtgedraaid door de overheid verloren we in één klap drievierde van onze omzet. Een faillissement was natuurlijk geen optie, dus dan kom je ogenblikkelijk in actie, draai je je kosten maximaal terug en ga je op zoek naar een oplossing.
IP Campus Arnhem – Nijmegen
De aansluiting bij IP Campus Nederland heeft als grote voordeel dat Ton en Angelique nu ook ketenbedrijven gemakkelijk van dienst kunnen zijn. “De basis van onze diensten heeft betrekking op het verzorgen van Microsoft Office trainingen voor volwassenen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Twente blijkt dat het bedrijfsleven jaarlijks 19,3 miljard laat liggen omdat medewerkers de Office programma’s onvoldoende beheersen. Bij IP kun je op elk aanvangsniveau instappen, want elke cursist werkt individueel in zijn eigen programma in zijn eigen tempo. Dat heeft als voordeel dat de drempel laag is, je kunt niet falen, want je werkt in je eigen tempo en je gaat de toets doen wanneer je daar zelf klaar voor bent bovendien gaan de trainingen ongeacht het aantal deelnemers altijd door.” De cursisten van IP Campus werken via een audio-systeem in de originele programma’s, zodat je leert terwijl je oefent, net zolang tot de eindtermen zijn behaald. Dan ontvang je een certificaat dat garandeert dat je het gewenste niveau ook daadwerkelijk onder de knie hebt dus niet alleen dat je hebt deelgenomen. Dat maakt het voor werkgevers aantrekkelijk: ze weten tegen een vooraf vastgestelde prijs dat hun medewerkers gegarandeerd resultaat halen. De trainingen kunnen desgewenst ook online worden gevolgd, je hoeft dus niet eens meer continu fysiek aanwezig te zijn. Medewerkers van DSM volgden hun cursussen bijvoorbeeld gewoon vanuit het buitenland.”
En verder
Maar Ton en Angelique deden meer. “We gaan ons richten op taalopleidingen, praktisch, interactief en volgens een beproefde didactische methode. Resultaat gegarandeerd, we leggen er momenteel de laatste hand aan. Verder hebben we ons ontwikkeld tot een examencentrum. Je kunt hier op elk moment 3.500 verschillende examens afleggen, ook als je hier niet de op-leiding hebt gevolgd. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij examineren het. Verder verhuren we onze volledig ingerichte leslokalen aan het bedrijfsleven. Dat deden we voorheen niet, maar er blijkt behoefte te bestaan aan volledig geoutilleerde computerplaatsen. Ook geven we technische ICT-opleidingen, zowel hier, als op locatie of online.
Dat pakket aan maatregelen heeft ons er weer bovenop geholpen. We hebben inmiddels in de persoon van Rien Boskeljon een commercieel directeur in dienst en we zijn een commerciële samenwerking gestart met Frank van Eldik. Daardoor is de commerciële ondersteuning en relatiebeheer naar de klanten toe sterk toegenomen. Bij ons ben je geen nummer maar een zeer belangrijke relatie voor de toekomst.
Dat moet wel, want de markt is veranderd. Vroeger kwamen klanten naar je toe, die tijd is voorbij, je moet ze zelf opzoeken. We hebben onze organisatie aan de nieuwe marktom-standigheden aangepast. Dat was een ongelooflijke klus, maar uiteindelijk pakt het bijzonder goed uit. En daar zijn we trots op.”
Arnhem Business