Artikelen
3 juni 2014
Keurslagerij & Catering William Hermanussen wint Spare Ribs Trophy 2014
De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw en team. Slager Hermanussen is hiermee de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.
William Hermanussen ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Julius Jaspers. De tweede prijs is voor de Haagse Slagerij P. J. van den Broek. De derde prijs is gewonnen door Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden, die vorig jaar ook de top 3 behaalde van de Spare Ribs Trophy.
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslagerij & Catering William Hermanussen de eerste plaats behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), Marco van Strien (Keurslager in ’s Gravenmoer, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2013) en juryvoorzitter Julius Jaspers, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.
Juryvoorzitter Julius Jaspers is een fervent liefhebber van barbecueën en eigenaar van restaurant Julius Bar & Grill. Daarnaast is Julius nu te zien op tv bij Masterchef. “Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en is een mooi slagersproduct”, aldus Julius over de winnende spareribs.
Slager Hermanussen heeft al twee keer eerder de top 10 bereikt van de Spare Ribs Trophy: “Dolblij zijn we met de eerste plaats in de Spare Ribs Trophy. We geloven in ons product en streven er altijd naar om met de beste grondstoffen de mooiste specialiteiten maken. Bij het bereiden en ontwikkelen van onze spareribs luisteren we naar onze klanten en we hebben goed opgelet wat de jury aangaf in het rapport.”
Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Spant! in Bussum, ontvingen alle overige finalisten hun oorkonde.
De overige finalisten:
Keurslager Horst
Marco Jurriëns
Epe
Keurslager Frank en Marleen van der Zande
Frank van der Zande
Halsteren
G. Kluijtmans Keurslager
Gerald Kluijtmans
Sint-Oedenrode
Slagerij Henco
Ramon Roffelsen
Leiden
Slagerij C. Verhoef
Cor en Gerwin Verhoef
Almere Haven
Slagerij van Tilburg & Zn.
John van Tilburg
Sliedrecht
De Groene Weg Theo Pronk
Theo Pronk
Rotterdam
De Spare Ribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant van start.
Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de belangenvereniging van de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS realiseert wat nodig is om voor de ambachtelijke slager, zowel individueel als in collectief, een gezond en succesvol ondernemersklimaat te realiseren. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie heeft als doel om collectieve voorwaarden en middelen te creëren voor de individuele ambachtelijke slager om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en als vakman.
Over Keurslagerij & Catering William Hermanussen
Vanaf dat William Hermanussen eigenaar is geworden van de Keurslagerij, is het bedrijf zich veel gaan richten op catering. Feesten van klein tot groot kunnen inmiddels verzorgd worden. In 2006 heeft William ook een splinternieuw filiaal geopend in de winkelpassage in Cuijk. Uiteraard blijft kwaliteit, service en vakmanschap heel hoog in het vaandel staan. Dit blijkt wel uit het feit dat hij in meerdere jaren diverse malen het predikaat ‘Goud’ behaalde bij diverse keuringen van de volgende producten: ongerookte metworst, filet americain, rookworst en leverworst. In 2009 zijn de soepen van Keurslagerij William Hermanussen beoordeeld tot Nederlands Kampioen bij de Slagerswedstrijden in Utrecht. Ook drong Keurslagerij William Hermanussen door tot de beste 20 slagerijen bij de wedstrijd ‘Keurslagerij van het Jaar’.