Artikelen
24 november 2020
‘Mensen komen naar ons toe omdat er altijd wat leuks te doen is’
Het team van Hotel Haarhuis heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. Sterker nog: er is juist hard gewerkt. Aan nieuwe boardrooms, hotelkamers, loft, suites, de lobby en koffiebar HOEK. Eerder dit jaar werd al de succesvolle rooftop bar BLOU geopend. En ze zijn nog lang niet klaar. General manager Wouter Dekker: “We moeten blijven ondernemen en kansen pakken.”
Ondanks de coronaperikelen is er bij Hotel Haarhuis toch regelmatig vraag naar functionele, sfeervolle vergaderzalen. Daarom was het tijd voor een upgrade. Het hotel beschikt over elf zalen met een capaciteit van twee tot 440 personen. Drie daarvan zijn omgetoverd tot city boardroom en drie tot loft/boardroom. Wouter: “De ruimtes zijn echt opgewaardeerd, met mooie mos-walls en natuurlijke tinten. Ook zijn ze voorzien van de nieuwste techniek en flatscreens. Je kunt hier nu relaxed vergaderen.”
NIEUWE PLACE-TO-BE
HOEK Koffie & Patisserie is een andere nieuwe aanwinst van het hotel, hoewel het daar eigenlijk los van staat. Het is dé hotspot van Arnhem waar je terecht kunt voor lekkere koffie, luxe chocolade, gebakjes, macarons en smoothies. Een Insta-waardige plek waar jong en oud welkom is. “Het was vroeger een bruin café, maar we hebben het omgetoverd tot een koffiebar met chocolaterie en patisserie. HOEK heeft een hele andere stijl dan het hotel: frisser, jonger en hipper. Een stijl die je in de grote steden veel ziet. Je kunt hier normaal gesproken bijvoorbeeld lekker zitten werken met een kop koffie. Nu zijn we alleen geopend voor take-away.”
MOOIE MIX
Ook een aantal hotelkamers stond op het lijstje voor transformatie. Tien kamers zijn voorzien van een moderne look & feel en luxe faciliteiten, zoals goede koffiemachines. Daarnaast zijn er dertien loftsuites bijgekomen. Aan de restyling van restaurant Perron 5 wordt nog gewerkt. De eerste reacties van gasten op de vernieuwingen zijn enthousiast, vertelt Wouter. “We hebben veel gasten die al jaren bij ons over de vloer komen en zij zijn positief verrast over het resultaat. Het zorgt voor een mooie mix tussen jong en oud. Veel jonge Arnhemmers komen namelijk speciaal voor de rooftopbar en nu ook voor HOEK. Dat geeft een leuke combinatie van locals met hotelgasten. Mensen komen naar ons toe omdat er altijd wat leuks te doen is, daarmee onderscheiden we ons van andere zaken in de regio.”
ONDERNEMINGSDRIFT
Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn: ook hier zijn de effecten van corona merkbaar. Toch laat Hotel Haarhuis zich niet uit het veld slaan. “Er zijn nog wel gasten, maar een stuk minder dan normaal. Het zakelijk toerisme ligt helemaal plat en dat is een groot deel van onze doelgroep. Maar de ondernemingsdrift is sterker dan ooit. Je moet soms pas op de plaats maken en even schakelen, maar het biedt ook kansen. Zo hebben we een private dinner service opgezet met chef-kok Estée Strooker van restaurant ’t Amusement. Zo kun je er toch iets positiefs van maken.
Meer weten? Kijk op HOEK Arnhem.
Arnhem Business