Artikelen
21 november 2016
N.E.C. en De Goffert Hospitality & Events: ‘Veel meer dan een bitterbal bij een voetbalwedstrijd’
“In moeilijke tijden leer je je vrienden kennen”, zegt Bart van Ingen, algemeen directeur van N.E.C. Hij doelt op Daniel Frankenhuis van De Goffert Hospitality & Events. Na de degradatie van N.E.C. in 2014 gingen de twee partijen een samenwerking aan. Tot volle tevredenheid aan beide kanten. Vorige maand werd De Goffert Hospitality & Events door N.E.C. gekozen als Business Partner of the Year.
De samenwerking begon in 2014. Bart: “Na de degradatie hadden we de uitdaging om op allerlei gebieden de kwaliteit op peil te houden met minder financiële middelen. Als het gaat om onder andere de horeca werken we meestal samen met derden. We zijn tenslotte een voetbalbedrijf en geen horecabedrijf. Het liefst zoeken we daarbij de samenwerking met spelers uit de regio.”
Rood-groen-zwart
Dat geldt voor Daniel. Hij heeft een landelijk opererend bedrijf, maar is een Nijmegenaar met ook nog eens een hart dat rood-groen-zwart is. “Ik ga al sinds mijn zesde naar bijna elke thuiswedstrijd van N.E.C. Begrijp me goed: ook als ondernemer ben ik enthousiast over deze samenwerking, anders had ik het nooit gedaan. Maar dat N.E.C. voor mij de mooiste club van Nederland is maakt het extra fijn om hier te werken.”
Loyaal
Bart: “Daniel en zijn team verdienen de prijs van Business Partner of the Year omdat ze een heel professionele en loyale partner zijn. En de prestaties zijn goed: de omzet stijgt elk jaar, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. We zitten in Nijmegen en de Nijmegenaar is kritisch: een broodje bal is nooit perfect. Dat de tevredenheid hoog ligt, is dus veelzeggend. Maar het kan natuurlijk altijd beter.”
Veel keus
Het belang van goede hospitality bij voetbalwedstrijden neemt volgens Bart toe. “Vroeger was de magie van het voetbal genoeg. Nu moet je meer je best doen, want mensen hebben veel keus. Als we op zaterdagavond spelen, dan kun je voor heel veel andere uitjes kiezen. We willen iedereen bij N.E.C. echt iets bieden, ook naast het voetbal.”
Bitterbal
De Goffert Hospitality & Events verzorgt de publiekscatering tijdens wedstrijden, maar ook op alle andere dagen. Tijdens wedstrijden staan ze klaar voor een breed publiek: van fanatieke supporters tot zakelijke partners. Daniel: “Maar het is een misverstand om te denken dat zij heel verschillende wensen hebben.” Bart vult hem aan: “Ook in de business-lounge is de bitterbal heel populair.”
Verbouwen
De Goffert Hospitality & Events is niet alleen actief tijdens voetbalwedstrijden. De rol daarbuiten wordt steeds groter. Bart: “We hebben plannen om te verbouwen en onderzoeken de mogelijkheid om een horecagelegenheid neer te gaan zetten die ook buiten het voetbal om druk bezocht kan worden. Wij denken dat daar in dit deel van Nijmegen plek voor is.” Op die manier is het de bedoeling om ook bedrijven aan te trekken. Daniel: “Wij kunnen in de hele regio ook de catering tijdens een bedrijfsfeest verzorgen of bijvoorbeeld een lunch of een barbecue op locatie.” Bart: “Het is uiteindelijk de bedoeling dat we De Goffert Hospitality & Events in de hele regio bekendheid geven.”
Meer informatie vind je op www.degoffert.nl
Nijmegen Business