Artikelen
25 november 2020
N.E.C. Maatschappelijk en Stichting IT4Kids gaan partnership aan
N.E.C. Maatschappelijk wil Nijmegen en de regio nog mooier maken. Mensen geluksmomenten bezorgen, helpen, verbinden en ontwikkelen. Samenwerking staat centraal en N.E.C. Maatschappelijk gaat die nu aan met Stichting IT4Kids. De stichting zamelt gebruikte en afgeschreven hardware van bedrijven in. De waarde ervan doneert IT4Kids aan projecten van goede doelen, die zich ervoor inzetten om een duurzame sportkans te bieden aan kinderen die dat om fysieke of financiële beperkingen niet kunnen.
Respect, weerbaarheid, samenwerken, omgaan met verlies: het zijn belangrijke waarden en #skills4life die tijdens sport spelenderwijs worden aangeleerd. Om te voorkomen dat een kind ‘buiten spel’ komt te staan, bundelen N.E.C. Maatschappelijk en Stichting IT4Kids nu hún waarden en skills.
DUURZAME FONDSENWERVING
“Onze benadering is een innovatieve manier van fondsenwerving en we steken daarbij in op duurzame vormen van samenwerking”, aldus Algemeen Directeur IT4Kids Colette Zee. “Als we een project als N.E.C. Maatschappelijk steunen, proberen we ook het netwerk te activeren. In dit geval de business leden van de voetbalclub. We informeren hen over het streven áchter het inzamelen van gedateerde en onbruikbare hardware. Enerzijds ontzorgen we ondernemers door hun hardware gecertificeerd te datawipen en af te voeren. Anderzijds steunen we de club, door de waarde van de betreffende hardware aan N.E.C. Maatschappelijk te doneren. Dat doneren gaat uiteraard namens de schenker. En het mooie is dat het bedrijf meehelpt aan een beter milieu door de apparatuur een tweede leven te geven of volgens de Europese regelgeving laat recyclen. En daarbij draagt deze donatie bij aan de MVO-doelstellingen van het bedrijf.”
SPONSORSHIP = PARTNERSHIP
“Het sponsorlandschap verandert voortdurend”, vult Tonny Pijnappels, Marketing & Sponsorship Manager bij N.E.C. aan. “Sponsors zijn tegenwoordig partners waarbij wederzijdse doelstellingen en wederkerigheid van het sponsorobject, in dit geval N.E.C., een grote rol speelt. Niet de return on investment, maar veel meer ook de return on involvement is daarbij van belang. Daarmee proberen we vanuit gezamenlijke kernwaarden wederzijdse betrokkenheid te realiseren. N.E.C. Maatschappelijk en IT4kids hebben een mooie maatschappelijke ‘fit’. Hierdoor is het partnership duurzamer dan het doen van een investering en daar bepaalde middelen voor terug krijgen. Mede door de huidige tijd staan marketingbudgetten enorm onder druk. Wel hebben veel bedrijven verouderde hardware zoals laptops, tablets, servers, et cetera. Het beschikbaar stellen van deze hardware levert zowel het bedrijf alsmede N.E.C. Maatschappelijk en IT4Kids meerwaarde op. Voetbal is al lang geen doel op zich meer, maar eerder een middel om mensen en bedrijven in beweging te brengen. Het partnership met IT4Kids is daar een mooi voorbeeld van.”
VOORTREKKERSROL N.E.C. UNITED
N.E.C. Maatschappelijk is zich bewust van de voortrekkersrol die het kan vervullen. “Als het voetbalidool van een kind zegt gezond eten belangrijk te vinden en dat dit voor jou ook goed is, dan neemt een kind dat eerder aan dan wanneer een docent of ouder dat zegt”, aldus Luc te Riele, Manager Maatschappelijk en Supporterszaken bij N.E.C.. Het project N.E.C. United draait in drie Nijmeegse wijken en de stichting heeft de ambitie om dit uit te rollen over iedere wijk in Nijmegen. Per wijk wordt aan circa zestien kinderen een jaar lang twee keer in de week sportles gegeven. Luc: “Het draait daarbij niet alleen om sport, maar uitdrukkelijk ook om het krijgen van zelfvertrouwen, het leren incasseren, het hebben van verantwoordelijkheden, het opbouwen van conditie en het verhogen van het concentratievermogen. We helpen de kinderen hiermee in hun dagelijkse leven, zodat zij ook ná de lessen blijven profiteren van de geleerde skills.”
OMGANG MET DATA
Vincent van Voorden, Project & Partnership Manager bij IT4Kids: “Alles wat een datadrager heeft (bijvoorbeeld een harde schijf), wordt gecertificeerd leeggehaald. Voor iedere computer die we afvoeren, krijgt het bedrijf een certificaat als bewijs dat wij de data hebben verwijderd en dat de hardware volgens de Europese richtlijnen is afgevoerd. Het is mogelijk dat inpandig te doen, zodat geen computer het bedrijf verlaat voordat alles eraf is.”
Wil je ook samen ten strijde trekken voor de ruim 423.000 kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van een bestaansminimum en daardoor vaak sport moeten missen? Doneer dan jouw hardware en neem contact op met Vincent (vincent@it4kids.com).
Meer weten? Kijk op NEC Maatschappelijk of Stichting IT4Kids.
Nijmegen Business