Artikelen
10 mei 2021
‘Onze missie? Een gezonde en verse maaltijd voor iedereen!’
Als de familie Garabitian in 2006 Armeens restaurant Ararat opent en de rode linzensoep op het menu bijzonder goed aanslaat, besluit men het oude familierecept verder te ontwikkelen en in 2015 richt Avedis Garabitian Naturally Tasty op. Chef-kok Yeva Garabitian bedacht het oorspronkelijke recept en samen met haar zoon Wrej Garabitian (Wetenschapper) verbeterde ze haar receptuur. Het resultaat: een 100% biologische verse soep, rijk aan vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Inmiddels voert men zes smaakvarianten: original, kip, tomaat, gember/kurkuma, pompoen en wortel. Avedis en collega Souhaïb Aouini vertellen over hun missie.
“Eindeloos veel gasten maakten in ons restaurant al kennis met onze rode linzensoep. Iedereen vroeg ernaar en we besloten de soep breder in de markt te zetten. Tijdens het verfijnen van de receptuur, hebben we suikers en vetten tot een minimum gereduceerd”, vertelt Avedis. “Dankzij een door onszelf ontwikkelde, innovatieve methode blijven onze biologische soepen wel 50 dagen vers.” Vers, niet alleen houdbaar. Dit ‘geheim van de kok’ wordt vanzelfsprekend niet gedeeld…
DUURZAAM PRODUCT
Voordat Naturally Tasty tot definitieve recepturen kwam, werd de soep al door vijftigduizend mensen geproefd. In het restaurant, maar onder andere ook op de Bio-beurs in Zwolle, tijdens de Vierdaagse in Nijmegen, ook tijdens proefdagen bij meerdere winkels in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Zevenaar, Tiel, Beuningen, Arnhem, Eindhoven, Oss, Rotterdam en Den Haag en daarnaast bij meer dan 16 zieken- en verzorgingstehuizen. Naturally Tasty team: “Toen corona uitbrak, wilden we graag iets doen voor zorgmedewerkers en voorzagen hen van onze gezonde en verse soep. We streven ernaar dat we wereldwijd een A-merk worden. Ontzettend veel tijd ging zitten in het ontwerpen van een verpakking die jong en oud aanspreekt, recyclebaar en FSC-gecertificeerd is.”
TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN
De basis van alle soepen is rode linzen. Deze zijn rijk aan vezels, ijzer, eiwitten, meervoudige koolhydraten, calcium, vitamine B en magnesium. Smaakvolle kruiden en specerijen met onder andere een ontstekingsremmende werking dragen bij aan de algehele gezondheid. Naturally Tasty wil dat iedereen profiteert van hun nutriëntrijke producten en biedt de soep daarom aan tegen een betaalbare prijs. “De soep wordt verkrijgbaar bij supermarkten en fastfoodketens om een gezond alternatief te bieden. Ook verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, kantoren, fabrieken en scholen zijn geïnteresseerd”, vertelt Souhaïb. Toen de soep bij een instituut voor blinden en slechtzienden zó goed in de smaak viel, besloot Naturally Tasty de verpakking te voorzien van het brailleschrift in het Nederlands, Duits en Frans. In Nederland alleen al zijn 350.000 mensen visueel beperkt.
Naturally Tasty is een bedrijf waar de missie op nummer één staat, daarna pas winst. De start-up wil energieneutraal worden en is al aardig op weg! De soep is heerlijk en geeft mij arbeidsvitaminen, ook voor dit artikel.
Meer weten? Kijk op Naturally Tasty.
Nijmegen Business