Artikelen
11 september 2019
Privé of zakelijk lunchen, borrelen of dineren bij Humphrey’s
In editie 4 lazen we al dat Humphrey’s Nijmegen na bijna drie decennia aan de Waalkade te hebben gezeten, is verhuisd naar Mariënburg. Het monumentale pand kennen velen nog als het voormalige filmhuis Cinemariënburg. Dáárvoor was het een bankgebouw. De kluizen zitten er nog in. Rob en Charlotte Adriaanse, eigenaren van de landelijke restaurantketen en Jeroen Verstegen, manager van het Nijmeegse filiaal, gaan in op wat er nog méér nieuw is, naast het pand zelf.
Voerde Humphrey’s Nijmegen voorheen alleen een dinerkaart, sinds de opening van de nieuwe locatie, zijn daar een uitgebreide lunch- en borrelkaart aan toegevoegd. Charlotte: “We zijn continu bezig onze restaurants te vernieuwen en te verbeteren. Vandaar ook dat Humphrey’s Next Kitchen is opgericht, een keuken van wel 800 vierkante meter.”
Humphrey’s Next Kitchen
In Bemmel werd vorig jaar een basiskeuken gerealiseerd: Humphrey’s Next Kitchen, om van daaruit iedere ochtend alle 17 filialen van dezelfde kwaliteitsproducten te kunnen voorzien. Denk dan aan dressings, sauzen, desserts en andere. Binnen 24 uur zijn alle producten op locatie.
Iedere twe maanden wisselt de menukaart gedeeltelijk. In Humphrey’s Next Kitchen worden nieuwe gerechten bedacht, uitgeprobeerd en gefinetuned. Op die manier komen seizoensproducten meer centraal te staan. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen hier bovendien in een beschermde en veilige omgeving aan de slag (MVO). Kortom: op verschillende niveaus is er sprake van duurzaam ondernemen.
‘We zijn continu bezig onze restaurants te vernieuwen en te verbeteren’
Streekproducten uit NEXTgarden
Omdat het om milieutechnische en economische redenen belangrijk is om naast seizoensproducten ook regionale producten te gebruiken, leveren telers uit het collectieve tuinbouwcentrum NEXTgarden groenten, fruit en kruiden aan de restaurateur. NEXTgarden is hét ontwikkelingsgebied voor tuinbouw in de gemeente Lingewaard met 235 bedrijven en 2.150 arbeidsplaatsen. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken hier samen om de productieketen in de tuinbouw slimmer, rendabeler en duurzamer te maken.
Ook is er een samenwerking tussen Humphrey’s en Landwinkel De Woerdt. Jeroen: “We merken dat onze gasten steeds meer waarde hechten aan verantwoorde vegetarische en zelfs veganistische gerechten. Dat gaat vaak hand in hand met het waarderen van streekgebonden producten.” Rob haakt in: “Wist je bijvoorbeeld dat één van de grootste aardbeientelers van ons land in Huissen zit? Iets hoeft niet van ver te komen, om van topkwaliteit te zijn.”
Business arrangementen
“We kunnen groepen van 200 tot 300 personen aan, waarbij de gasten ook nog iets te kiezen hebben”, vervolgt Rob. Voor dergelijke grote groepen bestaat de menukaart uit twee voor-, hoofd- en nagerechten waaruit men een keuze kan maken, plus vegetarische alternatieven. De verschillende (business) arrangementen hebben een all-inclusive prijs. Op die manier kunnen bedrijven nauwkeurig budgetteren.
‘Op verschillende niveaus is er sprake van duurzaam ondernemen’
Zakelijk
De nieuwe locatie ligt, grenzend aan het Faberplein, mooi centraal en heeft een uitermate geschikte entourage voor een zakenlunch of -diner. De combinatie van nieuwbouw met het monumentale gedeelte zorgt voor intieme hoekjes waar je rustig kunt overleggen en waar de overige gasten niet automatisch op je laptop meekijken. Verder is er De Heerenkamer waar je met circa 20 personen in een huiskamersfeer met prettige akoestiek kunt verblijven.
Wil je een (zaken)relatie ook laten ervaren wat Humphrey’s aan lekkers en ook leuks te bieden heeft? Denk dan eens aan de Humphrey’s cadeaukaart, bij alle vestigingen te koop en in te leveren. Het bedrag kan naar keuze worden ingevuld en desgewenst kan de cadeaukaart gepersonaliseerd worden.
Meer weten? Kijk op www.humphreys.nl
Nijmegen Business