Bistrobar Beaune
7 december 2021
Reis af naar Beaune, Rozendaal
Voor je wacht het land van belofte…” Op weg naar Bistrobar Beaune spookt de teaser door mijn hoofd. “Verleidelijk, verdacht, over heuvels en door bochten…” De woorden klinken krachtiger bij iedere bocht die ik neem. Een zacht strijklicht valt bijna horizontaal op hoge bermen langs de weg. “Het lonkt, het roept, lacht toe…” denk ik als ik het restaurant uiteindelijk zie liggen. “Tast in het duister, tast toe. Sta stil en reis…” Ik ben ontzettend benieuwd! Eigenaren Thijs van Gastel en Frank Goossens zitten al klaar. Ook Executive Chef en mede-ondernemer Fedor Kok schuift aan. Erg leuk, want normaal gesproken is hij erg druk in de keukens en achter de schermen van Bistrobar Berlin, Bistrobar Bankoh en Bistrobar Beaune.
Frank en Thijs startt en in 2016 Bistrobar Berlin aan de Daalseweg in Nijmegen en in 2018 Bistrobar Bankoh aan de Handelskade in Nijmegen. Nu is daar Bistrobar Beaune bijgekomen. De zaken ademen elk duidelijk een eigen sfeer, maar hebben allemaal een herkenbare ‘bistrobar-signatuur’. Bij Bankoh staat Azië centraal en Berlin is internationaal georiënteerd, met invloeden vanuit de hele wereld, van Scandinavië tot Zuid-Amerika. Bij Beaune geniet je van een Frans-georiënteerde keuken met klassieke invloeden, maar dan in een ‘bistrobar-jasje’ gegoten. De Amsterdamse sterrenchef Ron Blaauw is huisadviseur voor alle drie de bistrobars.
Lunchen
Het uitzicht vanaf het landgoed op het glooiende landschap zou zó door kunnen gaan voor het Franse Beaune, de ‘hoofdstad’ van de wijnstreek Bourgogne, erkend als UNESCOWerelderfgoed. “Bistrobar Beaune leent zich gezien de locatie ook perfect voor een lunch”, begint Frank. “Veel dagjesmensen en andere recreanten bezoeken de bossen en het natuurgebied Veluwezoom-Posbank.” Zowel de onder- en bovenverdieping van het restaurant als de serre in de tuin zijn omgeven door glas. Het uitzicht is vanaf iedere tafel prachtig en je ziet de jaargetijden aan je voorbij trekken. Er is ook nog een royale ruimte in de kelder, inclusief bar. Thijs: “Denk aan bedrijfspresentaties en borrels. Een paar keer per jaar stellen we de locatie ook beschikbaar voor exclusieve bruiloften.”
Vaste en flexibele krachten gezocht!
Bij Bistrobars Bankoh, Berlin en Beaune werkt men met een vast team dat volledig op elkaar is ingespeeld. Er is daarbij nog ruimte voor een aantal flexibele en vaste medewerkers. Frank: “We zoeken enthousiaste mensen voor overdag én in de avond. Je werkt op een unieke locatie. Onze bistrobars ademen altijd iets stedelijks, maar dat integreren we zó met de omgeving dat het plekken zijn waar iedereen rust kan beleven, even stil kan staan.”
Wijn- en menukaart
Fedor: “Op al onze locaties hebben we een prachtige wijnkaart, maar bij Beaune is die het meest uitgebreid, inclusief een aantal wijnen uit de Bourgogne. Echte wijnliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. De menukaart van Beaune is hetzelfde van opzet als die van Bankoh en Berlin. Met verse groente en verbluffende smaakcombinaties laten we nieuwe gerechten ontstaan, die in het formaat van een tussengerecht geserveerd worden en € 12,50 of 17,50 kosten. Die van € 17,50 zijn met wat exclusievere producten. En tenslotte hebben we specials om te delen, waaronder bijvoorbeeld een chateaubriand en wild. We proberen in de keuken in te spelen op de tijdgeest én op wat in ons eigen land verbouwd en geproduceerd wordt.”
Ik eindig met de laatste regels van de teaser waar ik mee begon. “Stop, ga door. Hier staat de tijd stil. Dit is de plek, voor wie op reis wil.” Deze regels zijn zonder overdrijving van toepassing op de culinaire ontdekkingstocht die alle drie de bistrobars bieden. En google je op Berlin of Bankoh met je locatie ingeschakeld op je device, dan verschijnen de bistrobars eerder in de hits dan de wereldsteden zélf. Dus: “Neem die bocht, verdwaal. De heuvel over. Vertel het verhaal, maar laat het einde open.” Ervaar het zelf. Ik verwacht dat googelen op Beaune binnenkort Rozendaal als hit oplevert!
Meer weten? Kijk op Bistrobar Beaune.
Bistrobar Beaune.
Beekhuizenseweg 1 inRozendaal
ma-zo open vanaf 11:00 uur