Restaurant De Tyd
10 januari 2022
Restaurant De Tyd: betaalbare luxe
Exact twee jaar geleden bezochten we Duco van Lent en Nino Willems, oprichters van Zaal 4 in Wijchen. Toen eindigden we ons gesprek met de vraag naar hun toekomstplannen, waarbij ‘de drie D’s’ het uitgangspunt vormen: Durven, Doen en Doorzetten. De tijd zou het leren, en nu is het zover: het is tijd voor Restaurant De Tyd, open sinds 8 november.
Aan durf, daadkracht en doorzettingsvermogen ontbreekt het hen allerminst: ondanks dat corona er zakelijk gezien flink inhakte bij hen en bij het altijd zo enthousiaste team, werden grootse plannen ten uitvoer gebracht. “Van veel klanten en collega-ondernemers kregen we onvoorwaardelijke steun, die ons er allemaal echt doorheen heeft getrokken”, begint Duco.
Betaalbare Luxe
Die grootse plannen, kunnen Duco en Nino hier meer over vertellen? Nino: “Tegenover Zaal 4, aan de Markt 10 in Wijchen, beginnen we Restaurant De Tyd. De betaalbare luxe van de gerechten komt terug in de ruime opzet van het restaurant met fijne stoelen en mooie tafels.” Duco voegt toe: “Vooraf eet je een oestertje, of lekkere hammetjes. Naast hele mooie en betaalbare wijnen, bieden we ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld één glas te nemen van een fles die wat duurder is, iets wat hier in de buurt nog niet in een restaurant wordt aangeboden. Betaalbaarheid komt direct na de hoogstaande kwaliteit op nummer twéé. Dat geldt ook voor de rums en whisky’s die we serveren.”
Klassieke én wisselende kaarten
Op de klassieke dinerkaart, ‘Van alle tijden’ geheten, staan gerechten als een tournedos, rossini en carpaccio. De kaart die men daarnaast voert, wisselt vier keer per jaar volledig en volgt daarmee de seizoenen. Daarop staan acht voorgerechten, vier tussengerechten, acht hoofdgerechten en vier nagerechten. “Bovendien gaan we een drie- en viergangenmenu serveren”, aldus Duco. Ook de lunchkaart bevat ‘van alle tijden’-gerechten en wisselende gerechten. We zeggen opzettelijk ‘gerechten’, want een broodje eiersalade zal er niet te krijgen zijn. Daarvoor kunnen gasten nog steeds terecht bij Zaal 4.
Alle tijd…
Bij Restaurant De Tyd heeft men alle tijd voor de gasten én krijgen die gasten ook alle tijd om te genieten. Starten met een apéritief, heerlijk dineren en eventueel nog naborrelen: gasten zijn welkom voor een avondvullend programma. Duco: “Voor een wat snellere lunch kun je prima terecht bij Zaal 4, maar bij De Tyd kun je gerust een middag blijven.”
Zakelijke markt
Een uitgebreide lunch is ook prima te combineren met een vergadering of andere zakelijke bijeenkomst. In alle rust en ruimte kun je met elkaar samenzijn. Nino: “We zijn van 120 tafels teruggegaan naar 90. Hierdoor is er voldoende afstand, maar blijft een knusse sfeer behouden. We kunnen weer eens een showtje weggeven aan tafel, bijvoorbeeld door live te flamberen. De naam is trouwens ook een verwijzing naar het café De Klok, ooit in het pand gevestigd.” De keuken is open van 11:00 tot 22:00 uur.
Zaal 4 en Restaurant De Tyd zijn twee totaal verschillende concepten die elkaar perfect aanvullen. Vlak voor Carnaval zal De Tyd 5 dagen sluiten om de serre en zijgevel geheel te vervangen. Daar was wegens leveringsproblemen door corona nog geen tijd voor… Ach, dan hebben we weer een goede reden om nóg een keer te gaan!
Meer weten? Kijk op Restaurant De Tyd.
Nijmegen BusinessGastvrijheid