Artikelen
5 juni 2014
Restaurant Valdin is al 40 jaar een ijzersterke naam
Precies veertig jaar geleden zetten Ton en An van Dinter de eerste stappen in de horeca. Wat begon als een klein eetcafé, groeide als vanzelf uit tot een volwaardig en zeer gewaardeerd restaurant met een grote capaciteit aan zalen. In juli 2009 namen zoon Frank en dochter Caroline de zaak van hun ouders over.
Die overname lag voor de hand. Zowel Frank (37 jaar) als Caroline (32 jaar) hielpen al vanaf jonge leeftijd mee in de zaak, maar werkten ook aan een eigen carrière. Caroline en Frank werkten in verschillende restaurants om ervaring op te doen en Frank startte in 2001 zijn eigen fietsenwinkel.
Stapsgewijs
Na de overname van het restaurant aan de Van Peltlaan, tegenover Radboudumc, veranderde er veel. “Pa en ma stapten volledig
uit de bedrijfsvoering en Caroline en ik besloten de zaak stapsgewijs te moderniseren”, vertelt Frank. “Dan heb je het over andere kleurstellingen, een modernere uitstraling, maar wel gezellig en tijdloos, want we wilden onze bestaande gasten natuurlijk niet kwijt. Dat was voor onze ouders even wennen, maar ze stonden er vanaf het begin volledig achter.”
Inmiddels spelen ook zaken als internet en social media een grote rol in het succes van de zaak. Caroline: “Je kunt bijvoorbeeld niet zonder een online reserveringssysteem. Inmiddels komt een groot deel van de reserveringen gewoon online binnen. Na afloop kunnen mensen een review plaatsen op couverts. Heel leuk om alle positieve reacties te lezen.”
Dakterras
Valdin heeft een gezellig restaurant-gedeelte, waar u terecht kunt voor lunch, diner of een drankje met hapje. Tevens hebben wij nog drie zalen, die geschikt zijn voor diners en partijen, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten. Voor vergaderingen en feestavonden hanteren we een all-in concept, zodat u van tevoren precies weet wat u kwijt bent. Op ons vernieuwde terras en dakterras kun je in de zomer heerlijk borrelen en eten. Onze keuken is Frans georiënteerd, met uitstapjes naar de Italiaanse en Aziatische keuken. Naast onze uitgebreide a la cartekaart, presenteren we elke maand twee wisselende keuzemenu’s vanaf €19,50. Verder worden de kinderen en senioren niet vergeten en hebben we een uitgebreide wijnkeuze, ook in niet-alcoholische wijnen.
Horecabloed
Frank en Caroline zijn opgegroeid in het horecavak. “Dat moet in je bloed zitten, je moet er aanleg voor hebben en er een oog voor ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medewerkers. Wij zijn bijzonder trots op het team waar wij mee werken. De sfeer in het team is leuk en ontspannen. Dat komt de sfeer in een restaurant ten goede. We zijn zeven dagen per week open, dat redden we door de inzet van ons team en natuurlijk omdat we het met zijn tweeën doen.” Ton en An mogen dan vijf jaar geleden uit de bedrijfsvoering zijn gestapt, ze fungeren nog steeds graag als klankbord. “We hebben onze eigen stijl ontwikkeld. Het is inmiddels dus echt onze zaak, met dezelfde naam, die laten we nooit los, maar een compleet andere uitstraling voor een zeer breed publiek.”
Nijmegen Business