Artikelen
20 september 2018
Roy Tinneveld van De Smaakcateraar: ‘Samenwerken is het toverwoord’
Van hapje tot happening. De Smaakcateraar maakt van elk event een geslaagde happening. Niets is hen te gek en geen evenement is te groot of te klein. Elk event geven ze een eigen invulling met frisse ideeën afgestemd op jouw wensen. Passie, creativiteit en flexibiliteit liggen hieraan ten grondslag. Samen met partners geven ze elke ruimte een ware metamorfose. Ze organiseren het volledige evenement: het zoeken van een locatie, de aankleding, het personeel en uiteraard de catering. Samen is hierbij het sleutelwoord. Roy legt het uit.
Solide partners nodig
Roy Tinneveld: “Een succesvol evenement staat met de details. Wij regelen alles tot in de puntjes. Of het nu gaat om een buffet voor een familiefeest of een grote barbecue zoals de zomerbarbecue bij Broekhuis. Mensen zijn enthousiast over ons eten. Dat is natuurlijk de basis. Steeds vaker organiseren we volledige evenementen. Bovendien zijn we van een aantal locaties de vaste cateraar.
Dat kan ik niet alleen. Daarvoor heb ik solide partners nodig. Dat begint met een magazine als deze waarin je je goed kunt profileren, maar ook toeleveranciers en uiteindelijk de klanten. Samen hebben we aan De Smaakcateraar gebouwd. Letterlijk want het pand is fors uitgebreid. We hebben nu een gekoelde keuken voor de bereiding van koude gerechten. Producten en gerechten blijven zo langer mooi. De warme keuken is flink groter.
Daarnaast hebben we een aparte logistieke hal. We hebben bovendien fors geïnvesteerd in automatisering. Het reserveringsysteem is gekoppeld aan de keuken en transport. Wij bezuinigen niet op materiaal. Waarmee je werkt, moet goed zijn. Uiteindelijk proef je dat terug op je bord.”
Partner voor foodprofessional
Directeur Raymond Clements van Sligro: “Sligro is meer dan een groothandel. Wij zijn partner voor de foodprofessional. Wij ondersteunen, bieden training en geven inspiratie. Toen Roy startte, hebben we hem op verschillende manieren kennis laten maken met ons assortiment. Dan stel je de vraag: hoe kunnen we je helpen? Hij heeft bedrijven uit de regio uitgenodigd om zichzelf te presenteren. Onze bakker, polier, vishandel en slager hebben hieraan meegewerkt. Kwam Roy eerst zelf de boodschappen doen, nu leveren we direct vanuit onze bezorgservice. Desondanks hebben onze versspecialisten regelmatig contact met hem. Bijvoorbeeld als er iets moois in het assortiment is. Daarnaast gaat hij of zijn medewerkers geregeld mee op inspiratiedagen, volgen een masterclass van ons ZiN Inspiratielab. Als je ziet wat hij binnen vijf jaar heeft bereikt, is dat geweldig. Wij zijn blij dat we hier aan bijgedragen hebben. Gaat het hem goed, dan gaat het ons ook goed tenslotte.”
Ondernemer met lef
Hotel Congrescentrum WIIC in Wageningen is een internationaal congrescentrum dat met 26 congreszalen en 210 hotelkamers een capaciteit heeft voor 1.500 man. Vanwege de renovatie van onder andere de keuken was directeur Jessica de Groot op zoek naar een cateraar. “Met Roy had ik gelijk een klik”, vertelt Jessica enthousiast. Net zoals mijn partner en ik, is hij een jonge ondernemer die wat wil bereiken. Kansen zien en pakken. Daarin hebben we duidelijk een raakvlak. Roy levert wat wij nodig hebben en dat van hoge kwaliteit. Hij heeft het lef gehad om tijdelijk als onze keuken te fungeren. Want dat moet je maar durven voor zo’n groot congrescentrum.
De samenwerking bevalt zo goed, dat hij nu blijvend voor ons catering verzorgt. Desondanks betekent het voor hem uitbreiden op elk gebied: wagenpark, keuken en personeel. Die investering heeft hij gedaan. Hij had al uitbreidingsplannen, onze samenwerking heeft meer fundament gegeven.”
Aan de slag bij dit dynamische cateringbedrijf? Kijk voor vacatures op www.desmaakcateraar.nl
Hapje of happening? Ga naar www.desmaakcateraar.nl
Arnhem Business