Artikelen
17 juli 2014
Traditional food at Park Brakkesteyn van 5 – 7 september
Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september vindt ‘Bourgondisch Nijmegen Proeft!’ plaats. Laurence Veulings (chef-kok Restaurant Beau) noemt het een uniek culinair feest voor de zintuigen op één van de mooiste locaties van Nijmegen, op Landgoed Brakkesteyn, in en rond het monumentale koetshuis.
Laurence Veulings startte in 2003 als leerling-kok bij wat toen nog restaurant Chalet Brakkestein heette. “Ik heb het hele traject doorlopen, tot ik in 2009 chef-kok werd. Onze kaart is Frans getint, met Italiaanse en Aziatische invloeden. Sinds 2012 ben ik ook vinoloog. Restaurant Beau is een prachtig bedrijf, geschikt voor à la carte lunch en diner, voor vergaderingen, maar zeker ook voor (bruiloft)feesten en partijen.”
Sfeervol
Het idee voor ‘Bourgondisch Nijmegen Proeft!’ werd ongeveer een jaar geleden geboren. “Er is in Nijmegen al vaker geëxperimenteerd met een preuvenementachtige formule, maar wij pakken het anders aan. Wij gaan samen met traiteurs en andere culinaire standhouders in en rond het koetshuis een evenement creëren, waar fijnproevers kunnen genieten van het beste dat de streek biedt. Prachtige producten, bereid met aandacht voor natuur en milieu, in een sfeervolle en landelijke omgeving, verscholen tussen eeuwenoude bomen. Op het terrein achter het koetshuis plaatsen we een grote stretchtent omgeven door kleine tenten voor standhouders. Daar kunnen onze gasten proeven van o.a. ambachtelijk gerookte zalm, van de barbecue Kloostervarken, Schotse hooglander en Noord Amerikaans Black Angus vlees, oesters, Pata negra, mooie groenten, er komt een cocktailbar, een prachtige Franse wijnbar, een patissier vertoont zijn kunsten, er is een bakker die ter plekke brood bakt en er is natuurlijk een koffiebar. In het koetshuis komen hedendaagse kunst, design, flowers en fashion samen. De entourage wordt helemaal aan het evenement aangepast, er lopen o.a. Schotse hooglanders rond, muzikanten spelen akoestische achtergrondmuziek, kortom er wordt een sfeer gecreëerd die past bij het evenement.”
Bedrijfsleven
De vrijdagavond wordt een avond speciaal gereserveerd voor het bedrijfsleven. “Een prachtig moment om je klanten culinair te verrassen. Je verkrijgt toegang met een all inclusive businesskaart (zie voor alle informatie www.nijmegen-proeft.nl). Zaterdag en zondag is het evenement open voor alle publiek, op zaterdag van 17.00 tot 24.00 uur, op zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Op die dag is er een speciaal kinderprogramma.” Laurence Veulings heeft alle vertrouwen in de goede afloop. “Ik ben er heilig van overtuigd dat dit een succes wordt, de start van een mooie traditie.”