Chefs Culinair
27 februari 2023
Trots op het mooiste vak van de wereld
Heb je tijdens de feestdagen genoten van een fantastisch diner in je favoriete restaurant? Dan is de kans groot dat de producten die op je bord lagen afkomstig waren van Chefs Culinar. Vanaf 1923 levert dit van oorsprong Duitse bedrijf food-, non food- en versproducten voor in de professionele keuken. Directeur van de Nederlandse vestiging Eric Boeijen neemt ons mee op een culinaire rondreis door het prachtige, gloednieuwe pand op Nijmegen Bijsterhuizen en vertelt over het brede pallet aan Chefs-producten en -diensten. Eten en drinken maakt gelukkig en inspireert!
Chefs Culinar is nog steeds een familiebedrijf. En dat is best uniek te noemen na een bestaan van bijna 100 jaar. De stap naar Nederland was dan ook geen grote en Eric krijgt de vrijheid om de Nederlandse tak naar eigen inzicht te leiden. De Nederlandse manier van bedrijfsvoering is immers op bepaalde vlakken anders dan de Duitse. Eric voorziet een stapsgewijze groei op de Nederlandse markt, het Duitse moederbedrijf faciliteert en ondersteunt. Dit heeft mede geleid tot het prachtige pand op industrieterrein Bijsterhuizen in Nijmegen. Meteen bij binnenkomst springt de vooraf gewenste uitstraling in het oog: inspiratie, persoonlijk contact en een ‘warm welkom’. De vooruitstrevendheid van Chefs Culinar Nijmegen is dan ook een voorbeeld voor andere vestigingen.
Totaalpakket voor de professionele keuken
Eric: ‘onze voornaamste doelgroep is de horeca. Wij voorzien restaurants en hotels in heel Nederland van food en non food-artikelen. We hebben zo’n 40.00 artikelen in ons assortiment, waarbij we hier in Nijmegen een complete slagerij hebben en vlees verwerken. Daarnaast verwerken we hier verse vis. In Nistelrode is onze locatie voor aardappel, groente en fruit gevestigd. We beschikken over zo’n 3.000 m2 aan productieruimte voor AGF, 1.200 m2 aan visproductieruimte en 2500 m2 productieruimte voor vers vlees. Dit zegt dat we sterk zijn in vers én dat we een zeer breed assortiment hebben. Van hieruit beleveren we de horeca door heel Nederland.’
Zien, proeven en beleven
Het idee van een inspiratiecentrum kwam van Eric zelf. Samen met zijn dochter Silke heeft hij het centrum bovendien ontworpen. Klanten worden bij binnenkomst direct verrast door enorme digitale schermen, waarop zij hun eigen restaurant, keuken of menukaart zien. Even verderop maken we digitaal kennis met de mensen achter Chefs Culinar, die verantwoordelijk zijn voor het bewerken en produceren van de producten. De tour door het inspiratiecentrum laat de grote liefde voor eten en drinken zien. Bovendien gebeurt hier alles in eigen beheer, elke dag nemen een chef-kok en vinoloog de gasten mee op een culinaire ontdekkingsreis. En op verzoek is het zelfs mogelijk om je vlees gekruid en je groenten op maat gesneden afgeleverd te krijgen. Zien, proeven en beleven: dat doe je bij Chefs Culinar Nijmegen.
Meer weten? Kijk op Chefs Culinair.
Directeur van de Nederlandse vestiging; Eric Boeijen