KickStart Food
24 januari 2024
‘Wat mijn werk geweldig maakt, is het enthousiasme te zien van mijn gasten’
Bram Steneker werkte als kok in verschillende restaurants en rolde vervolgens het onderwijs in. Daar zette hij een horecarichting op voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zijn langgekoesterde droom ‘voor zichzelf te beginnen’ werd werkelijkheid met Kick Start Food, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Hier heeft hij niet alleen een cateringbedrijf opgezet, maar ook een veilige werkplek gecreëerd voor jongeren.
“Ik was bezig met het opzetten van een productiekeuken, waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gerechten voor cateringbedrijven en restaurants gingen bereiden. Tijdens dit proces kwam ik in gesprek met de directeur van het IPKW; ze waren op zoek waren een nieuwe horecaondernemer voor het terrein. Ik heb deze rol op me genomen! Vanuit deze positie kan ik Kick Start Food de juiste richting geven.”
Breed aanbod
“Kick Start Food verzorgt de catering van het bedrijfsrestaurant op het bedrijventerrein IPKW, maar ook daarbuiten. We bieden een breed scala aan diensten: van lunches tot de catering van complete evenementen, van fine dining op locatie, tot buffetten en netwerkborrels. Alles kan geregeld worden zoals aankleding, ‘indekken’ en uitserveren. Onlangs verzorgden wij de catering voor het Openbaar Ministerie en woningcorporatie Portaal. Of het nu 40 of 1.000 man zijn; het is allemaal mogelijk.”
Jongeren op weg helpen
“Bij Kick Start Food streven we ernaar jongeren een kickstart te geven in de maatschappij. We willen ze verder brengen en werk speelt daarin een cruciale rol. We helpen met het zelfvertrouwen vergroten en het stimuleren van groei op persoonlijk vlak. Er werken nu drie jongeren op zeven medewerkers.”
Catering op nieuwe locatie
“Onze producten zijn vers en duurzaam; we weten precies waar al onze producten vandaan komen. Ik werk met lokale leveranciers. De buffetten veranderen we elke drie maanden, met de seizoenen mee. Momenteel wordt er op het bedrijventerrein een evenementenlocatie gebouwd. Daar komt onze tweede productiekeuken. Het is een ruimte voor 700 man staand. Deze is begin volgend jaar ‘up and running’. Dit doen wij in samenwerking met De Energiefabriek.”
Werken vanuit hart
“Mijn dag is nooit hetzelfde. Het is hard werken qua organisatie, maar ook het begeleiden van de jongeren. Ik werk vanuit mijn hart en maak keuzes vanuit mijn gevoel. Wat mijn werk geweldig maakt, is het enthousiasme te ervaren van mijn gasten, het compleet maken van een avond door goed eten én het zien dat de jongeren zich ontwikkelen tot wie ze willen zijn. Dit maakt mij trots en geeft mij een voldaan gevoel.”
Meer weten? Kijk op Kickstartfood.
Arnhem BusinessGastvrijheid